Inter toont veerkracht en neemt koppositie over

Internazionale heeft vrijdagavond een dure misstap vermeden in de Italiaanse Serie A. De club uit Milaan wist een pijnlijke achterstand om te buigen in een 4-2 overwinning op Empoli.

De avond kon niet beroerder beginnen voor Inter. Met Oranje-internationals Denzel Dumfries en Virgil de Vrij als basisspelers keek de titelkandidaat binnen een half uur tegen een 0-2 achterstand aan. Andrea Pinamonti en Kristjan Asllani troffen doel voor Empoli, dat tussendoor ook nog een treffer afgekeurd zag worden.

Inter wist de achterstand nog in de eerste helft weg te poetsen. De titelverdediger werd daarbij geholpen door Simone Romagnoli, die een lage voorzet onfortuinlijk in eigen doel werkte. Kort voor rust schoot Lautaro Martínez de 2-2 tegen de touwen na een snel omschakelmoment.

Na rust besloot Inter het tempo verder op te voeren. Empoli kon alleen maar tegenhouden, maar zelfs daarin slaagde het niet meer in de 64ste minuut. De bezoekers konden een voorzet alleen nog wegwerken in de voeten van Martínez, die met zijn tweede van de avond de 3-2 tegen de touwen schoot. In extremis maakte Alexis Sánchez ook nog de 4-2.

Inter is met 78 punten de nieuwe lijstaanvoerder van Italië. AC Milan heeft 77 punten, maar heeft nog een duel tegoed en heeft de landstitel daarmee in eigen hand.

Scoreverloop: 0-1 (5′) Andrea Pinamonti, 0-2 (28′) Kristjan Asllani, 1-2 (40′) Simone Romagnoli, 2-2 (45′) Lautaro Martínez, 3-2 (64′) Lautaro Martínez, 4-2 (90′) Alexis Sánchez

TIP: Wint Inter de bekerfinale van Juventus? De odd is 2.23!