Nijhuis voor paar minuten naar Arnhem: “Misschien fluit ik helemaal niet”

Foto: Nijhuis voor paar minuten naar Arnhem: “Misschien fluit ik helemaal niet”

Een primeur voor Bas Nijhuis: hij gaat volgende week dinsdag het restant van Vitesse-Sparta Rotterdam in goede banen proberen te leiden. Dat zal automatisch de kortste partij uit zijn scheidsrechterscarrière zijn.

Het duel in Arnhem werd dit seizoen gestaakt met nog zes minuten op de klok. Volgende week speelt men het laatste deel uit. “Ik kan me niet heugen dat ik ooit zo kort heb gefloten… Nou ja, ik fluit al bijna nooit, misschien wordt dit wel de eerste wedstrijd waarin ik helemaal niet fluit”, glimlacht Bijhuis in De Veronica Ochtendshow: Ook Goeiemorgen.

Rare aanloop

Het duel hervat met een doeltrap voor Maduka Okoye. “Ik moet nog even precies kijken, maar daar beginnen we”, laat hij weten. “Het is ook wel een rare aanloop, want ik ga nu trainen en normaal train ik anderhalf uur, maar ik heb nu gewoon tijd over. Ik hoef maar zes minuten te trainen”, aldus Nijhuis, die wel beseft dat het om een serieuze aangelegenheid gaat. “Het is echt wel belangrijk voor de clubs, voor de stand op de ranglijst. Dus ik ben benieuwd hoe die zes minuten gaan.”

De KNVB betaalt Nijhuis overigens wel meer dan louter de zes minuten. “Ik krijg een volledige wedstrijdvergoeding. Ik heb een vriend, die is advocaat, een hele goede. Die ga ik even bellen dat ik voor één keer meer verdien per uur dan hem!”

Degradeert Sparta uit de Eredivisie? De quotering staat momenteel op 2.20!

Snap je dat dit restant überhaupt gespeeld moet worden?

  • Jawel, logisch
  • Nee, zeker niet
116+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie