‘Nachtmerrie Memphis Depay komt uit’

Foto: ‘Nachtmerrie Memphis Depay komt uit’

Onder oefenmeester Ronald Koeman speelde Memphis Depay alles bij FC Barcelona, maar onder diens opvolger Xavi Hernández is hij opeens een vaste wisselspeler. Dat heeft vooral met de spelfilosofie van de voormalige middenvelder te maken: balbezit is heilig.

Voetbal International analyseert op vrijdagochtend: “De 75-voudig Oranje-international is een onberekenbare spits. Hij voetbalt op intuïtie en doet wat in hem opkomt. Als zijn gevoel hem ingeeft dat hij naar het middenveld moet uitzakken, speelt hij meer als spelmaker dan als centrumspits. Het intuïtieve heeft een schaduwkantje. Als Memphis er niet lekker in zit en veel balverlies lijdt, beginnen supporters zich aan zijn maniertjes te ergeren.”

“Dat is bij Oranje zo en dat is bij Barcelona niet anders”, vervolgt het blad. “Met Xavi heeft hij bovendien een trainer die onnodig balverlies vrij slecht kan hebben. We moeten ons schamen als we de bal verliezen, houdt hij zijn spelersgroep vaak voor.”

FC Koeman

VI trekt de conclusie: Memphis speelt niet meer voor FC Koeman… “De speelminuten die hij de komende weken krijgt, zijn bonusminuten. Minuten die gaan bepalen of hij zijn eerste en waarschijnlijk enige seizoen bij Barcelona op een positieve manier afsluit door bijvoorbeeld een belangrijke rol te vertolken in het Europa League-traject. Memphis wist dat zijn lot bij de club deels verbonden was aan de trainer die zich sterk voor hem maakte, aan Koeman. Hij tekende heel bewust een contract voor maar twee jaar. De zomer van 2022 zou dus altijd een soort van evaluatiemoment zijn geworden. Op zijn 28ste heeft hij straks weer iets te kiezen.”

Verdien 1.45 keer je inleg als Barça van Sevilla wint!

Snap jij Xavi?

  • Ik wel
  • Ik niet
1803+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie