‘Bergwijn-transfer verder weg na Liverpool-deal’

Foto: ‘Bergwijn-transfer verder weg na Liverpool-deal’

Liverpool heeft eindelijk haar alternatief op Sadio Mané en Mo Salah gevonden. The Reds waren maanden op zoek naar een geschikt alternatief voor de sterspelers en heeft deze gevonden in FC Porto-buitenspeler Luis Diaz, die ook kandidaat was om naar Tottenham Hotspur te vertrekken.

Volgens Fabrizio Romano is de hele deal in kannen en kruiken. Het is alleen nog wachten op de officiële aankondiging van Liverpool, dat onder andere Tottenham Hotspur aftroefde in de strijd om de handtekening van Diaz. Naar verluidt betaalt Liverpool vijftig miljoen euro naar FC Porto, dat Diaz op haar beurt voor zeven miljoen euro overnam van Junior FC uit Colombia. 

Steven Bergwijn 

Dat de Colombiaans international kiest voor een contract bij Liverpool in plaats van het eveneens geïnteresseerde Tottenham Hotspur, heeft mogelijk nadelige gevolgen voor Ajax. De Amsterdammers proberen al een maand Steven Bergwijn naar Amsterdam te halen, maar zijn daar voorlopig nog niet in geslaagd. Een mogelijke transfer van Diaz, die op dezelfde posities als de Oranje-international uit de voeten kwam, zou die overgang wellicht in een stroomversnelling brengen. 

Tottenham grijpt dus mis inzake Diaz. Los daarvan is het nog de vraag of Spurs het op dit moment ziet zitten om afscheid te nemen van Bergwijn. Volgens de laatste berichtgeving verlangt voorzitter Daniel Levy vijfentwintig tot dertig miljoen euro voor de buitenspeler, terwijl Ajax op dit moment niet verder dan 22 miljoen euro wil gaan. Met nog twee dagen tot de transferdeadline, waar over het algemeen transfers in een stroomversnelling raken, is er echter nog van alles mogelijk. 

Tottenham wint van Brighton? Jij wint 1,85x je inzet!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door AFC AJAX MEDIUM (@ajaxmedium)

Gaat Bergwijn naar Ajax?

  • Ja, definitieve transfer
  • Ja, huurtransfer
  • Nee
685+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie