‘Manchester City spot opvolger Guardiola in Nederland’

Foto: ‘Manchester City spot opvolger Guardiola in Nederland’

Josep Guardiola (50) is al sinds 2016 de trainer van Manchester City, nadat hij overkwam van FC Barcelona. Maar zijn contract in Engeland loopt na volgend seizoen af, en de Spanjaard zou zelf al voorzichtig aan een nieuwe uitdaging denken.

En dat kan slecht nieuws betekenen voor Ajax. Volgens The Telegraph is trainer Erik ten Hag namelijk niet alleen in beeld bij Manchester United, maar ook bij stadsgenoot City. “De Ajax-trainer staat op de shortlist om Pep Guardiola op den duur te vervangen. Terwijl Manchester United met Ralf Rangnick zelfs bewust een interim-manager zou hebben aangesteld, omdat het wil afwachten of Ten Hag in mei misschien vrijkomt”, weet de Engelse krant. Maar er zijn nog meer opties voor Ten Hag, die dankzij de perfecte score met Ajax in de Champions League-groepsfase flink in the picture staat. “Mocht Maurcio Pochettino van Paris Saint-Germain uiteindelijk de nieuwe trainer van United worden, dan zullen de Fransen overwegen om Ten Hag als vervanger te halen.”

Ten Hag trad in januari 2018 in dienst bij Ajax en weet nog niet hoelang hij er blijft. “Hij neemt zijn tijd, maar er komt natuurlijk een moment dat hij vertrekt”, zegt The Telegraph er over. “Ten Hag is momenteel gewoon een van ’s werelds meest begeerde trainers. Wanneer hij zich uitspreekt over zijn toekomst, weergalmen zijn woorden door heel Europa. Maar waarom zou je Ajax verruilen voor een club die niet in de Champions League actief is em niet eens in de buurt komt van het winnen van prijzen. Zeker als je net weer zo’n goed team hebt opgebouwd.”


‘De magie van Erik ten Hag’

Het genoemde medium verbaasd zich over ‘de magie van Ten Hag’. “Ajax veroverde twee jaar geleden vele harten met een jong en dapper elftal, dat uiteindelijk werd ontmanteld door de transfers van Frenkie de Jong (Barcelona), Matthijs de Ligt (Juventus), Hakim Ziyech (Chelsea), Joél Veltman (Brighton) en Donny van de Beek (Manchester United). Zonder hen zou de Nederlandse club niet snel weer een bedreiging vormen voor de Europese nouveau riche, zo klonk het, maar Ajax is terug met een opwindend team, dat met een honderd procent score naar de knock-outfase van de Champions League gaat.”

“Ze waren werkelijk sensationeel deze groepsfase. Het elftal is een mix van eigen talenten, Zuid-Amerikaanse exportproducten en een aantal routiniers. Haller flopte bij West Ham, maar Ten Hag heeft hem aan de praat gekregen en van hem bovendien een betere voetballer gemaakt. De coach heeft zichzelf andermaal op de kaart gezet. Hij behoort tot een select gezelschap elite-trainers.”

Tadic: ‘Onze trainer is geweldig’

De krant vroeg dan ook eens aan Dusan Tadic was de sleutel tot succes van Ten Hag is. De Serviër antwoordt: “Onze trainer is geweldig. Hij is zonder twijfel een van de beste van de wereld. Hij is geobsedeerd door voetbal. Het is het enige waar hij aan denkt, dat weet ik zeker. Zo iemand heb je ook nodig als je wil dat je club bij de beste van de wereld hoort. Het is heel indrukwekkend hoe hij altijd een oplossing heeft als het niet loopt. Dat is zó fijn.”

“Het geeft ons als spelers het gevoel dat we altijd een stap voorlopen op de tegenstander. Ten Hag is een tactisch meesterbrein, maar ook goed in de omgang. Iedereen bij Ajax is blij dat hij eerder dit jaar bijtekende tot medio 2023. Ik hoop dat hij nog vele jaren blijft. Ten Hag weet dat de topclubs hem in de gaten houden. Het zou me niet verbazen als hij uiteindelijk bij een van de grootste clubs van de wereld terechtkomt”, aldus Tadic tot slot.

Wint Ajax dit seizoen de Champions League? Negentien keer je inleg bij bet365!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door AFC AJAX MEDIUM (@ajaxmedium)

Man City zou een goede stap zijn voor Ten Hag

  • Eens
  • Oneens
431+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie