Telegraaf: PSV heeft sloper keihard nodig

Foto: Telegraaf: PSV heeft sloper keihard nodig

In Nederland zijn we niet altijd even positief over Ibrahim Sangaré, maar als de controleur niet meedoet bij PSV ogen de Eindhovenaren een stuk kwetsbaarder. De Telegraaf noemt de Ivoriaan dan ook een belangrijke pion.

“Trainer Roger Schmidt is er al tijden heilig van overtuigd dat Sangaré een belangrijke pion voor zijn team is”, analyseert de krant op maandagochtend. “Bij alle wedstrijden die PSV dit seizoen in actie kwam, begon de Ivoriaan in de basis. Met het oog op de tweede confrontatie met Benfica (dinsdag) kreeg ditmaal een vijftal basisspelers rust. De boomlange verdedigende middenvelder zat, net als André Ramalho, voor het eerst bij de aftrap op de bank.”

Men gaat verder: “Dat gebeurde na een week waarin de voetballende kwaliteiten van de 23-jarige international van Ivoorkust weer eens onder een vergrootglas werden gelegd. Want wat is het rendement van al je intercepties als je de bal daarna weer even zo vrolijk inlevert of tot een breedtepass of een tikkie terug besluit? Toch heeft PSV de voetballer met de imposante gestalte keihard nodig.”

Het is misschien wat clichématig, maar De Telegraaf wijst naar ‘de balans’: “Sangaré zorgt met zijn sloopwerk voor de verdediging voor het juiste evenwicht. Hij boezemt op natuurlijke wijze ontzag in, zeker bij een tegenstander van het kaliber Cambuur. Dat ontzag was er voor een middenveld met Davy Pröpper en Marco van Ginkel veel minder.”

Ben jij het hiermee eens?

  • Ik wel
  • Ik niet
230+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie