United-aanhang kondigt nieuwe protestactie aan

Foto: United-aanhang kondigt nieuwe protestactie aan

De aanhang van Manchester United eist een gesprek met de eigenaars én het inwilligen van een aantal eisen. Mochten de Glazers hier geen gehoor aan geven, dan dreigen er nieuwe protestacties rondom Old Trafford.

United-supporters zorgden er zondagavond middels protesten voor dat er niet werd gevoetbald tegen aartsrivaal Liverpool. Honderden aanhangers richtten zich hierbij op de familie Glazer, de eigenaars van de club. Een deel wist zelfs Old Trafford binnen te dringen en daardoor vonden de autoriteiten het niet veilig genoeg om de wedstrijd door te laten gaan.

De Manchester United Supporters Trust (MUST) is niet van plan om het bij een eenmalige actie te houden. Men dreigt met nieuwe acties tegen Leicester City op 12 mei, waar de inhaalwedstrijd tegen Liverpool een nieuw mikpunt zal worden. “Laten we voor de duidelijkheid stellen dat niemand wil dat wat er buiten Old Trafford gebeurde op zondag een terugkerende gebeurtenis wordt. Niemand wil hiermee doorgaan”, luidt de reactie.

Na zestien jaar staat MUST echter volledig achter deze ‘uitbarsting’. “We voelen ons meer en meer buitenspel gezet en genegeerd. In zestien jaar heeft er geen enkel gesprek plaatsgevonden tussen ons en de Glazer-familie. Zondag bereikte de frustratie het kookpunt.” Om die reden eist men een viertal maatregelen, zoals een ander bestuursmodel en de inspraak van seizoenkaarthouders rond zaken als een Super League.

Terecht?

  • Ja
  • Nee
50+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie