‘Bayern wil CL-kater doorslikken met transferbom’

Foto: ‘Bayern wil CL-kater doorslikken met transferbom’

Bayern München zal zijn titel in de Champions League dit seizoen niet verlengen. Der Rekordmeister won dinsdagavond wel met 0-1 op het veld van Paris Saint-Germain, maar dat was onvoldoende om de 2-3-nederlaag van in de heenwedstrijd uit te wissen. Binnen de club zou men dan ook al aan versterking denken.

Dat Bayern als favoriet sneuvelde tegen de Parijzenaars, had voor een groot deel te maken met de blessure van Robert Lewandowski. Zeker in de heenwedstrijd kregen de Duitsers voldoende kansen, maar misten ze duidelijk hun killer voorin. Op die manier groeit intern het besef dat de club behoorlijk afhankelijk blijft van haar topspits. En omdat Lewandowski komende zomer alweer 33 jaar wordt, zal er toch stilaan een opvolger gezocht moeten worden. Erling Braut Haaland zou alvast bovenaan de verlanglijst staan.

Volgens The Daily Mail is een overgang van de Noor komende zomer echter niet aan de orde. Daarvoor is de concurrentie te groot en is vooral de transfersom te hoog. Bovendien kan Lewandowski zeker nog een seizoen op topniveau aan. Een jaar later wordt echter een clausule in zijn contract geactiveerd waardoor Haaland voor een vast bedrag van 75 miljoen euro kan worden opgepikt. En daar wil Der Rekordmeister dus gebruik van maken.

Voorwaarde is wel dat Haaland dan nog een seizoen bij Dortmund blijft spelen. Heel wat clubs tonen echter interesse om de doelpuntenmachine deze zomer al binnen te halen. Alleen is het nog maar de vraag welke ploegen in staat zullen zijn om aan de voorwaarden te voldoen na een jaar waarin amper publiek verwelkomd kon worden in de stadions.

Zie jij dit gebeuren?

  • Ja, ik wel
  • Nee, ik niet
162+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie