Olympique Lyon stunt en stuurt Manchester City naar huis

Foto: Olympique Lyon stunt en stuurt Manchester City naar huis

Olympique Lyon kwam zeer verrassend met 0-1 voor tegen Manchester City in de kwartfinale van de Champions League, maar leek vervolgens zijn meerdere te moeten erkennen in de mannen van coach Josep Guardiola. Het werd 1-1, maar invaller Moussa Dembélé zorgde voor een megastunt door de 1-2 én 1-3 te maken.

Beide ploegen begonnen wat aftastend aan de kraker in Lissabon, maar in de 24e minuut kwam het duel tot ontbranding. Karl Toko Ekambi werd weggestoken en zijn poging werd nog verijdeld, maar Maxwel Cornet verschalkte doelverdediger Ederson Moraes met een krulschot. 0-1 voor Lyon en de Citizens moesten in de achtervolging.

Dat deden de Engelsen ook wel, want eigenlijk legde Lyon zich na de openingstreffer alleen nog maar toe op verdedigen. Vooral in de tweede helft verwerd het aanvalsspel van City tot een soort van stormloop, waarbij het wachten was op de gelijkmaker. Die werd gemaakt door uitblinker Kevin De Bruyne, die keeper Anthony Lopes kansloos liet.

De grootmacht uit Manchester had het vervolgens aan zichzelf te wijten dat het zijn tegenstander terug in de wedstrijd liet komen. Dembélé viel in voor de moegestreden (en behoorlijk onzichtbare) Memphis Depay en de spits maakte er bijna meteen 1-2 van. De spelers van City appelleerden voor een overtreding, maar de VAR keurde de treffer goed.

Sterling had de 2-2 vlak voor tijd voor het intikken, maar produceerde een ongelooflijke misser voor open goal, en dit werd keihard afgestraft door Lyon. Aan de andere kant maakte Dembélé er namelijk 1-3 van.

Scoreverloop: 0-1 (24′) M. Cornet, 1-1 (69′) K. De Bruyne, 1-2 (79′) M. Dembélé, 1-3 (87′) M. Dembélé

Terechte overwinning?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
411+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie