Memphis Depay staat open voor ‘terugkeer’

Foto: Memphis Depay staat open voor ‘terugkeer’

Momenteel staat Memphis Depay nog onder contract bij Atlético Madrid, maar… volgens de Spaanse media is hij zijn plekje in de selectie van oefenmeester Diego Simeone niet langer zeker. Het lijkt er meer en meer op dat de international van het Nederlands elftal in de aankomende zomer een transfer gaat maken.

Memphis Depay ziet terugkeer wel zitten

Wat wordt zijn bestemming dan? Memphis is 31 jaar oud en heeft nog wel wat voetbaljaartjes voor de boeg en vermoedelijk is het net wat te vroeg voor een terugkeer naar de Eredivisie. Een andere ‘comeback’ is echter mogelijk: een hereniging met de Franse voetbalvelden, waar hij eerder actief was namen Olympique Lyon.

In gesprek met Amazon Prime Video zegt Depay daar zelf over: “Ik zou niet zeggen dat het onmogelijk is om terug te keren naar Frankrijk. Niets is onmogelijk. Nu zit ik bij Atlético en daar ben ik gelukkig, maar we gaan het zien in de toekomst.”

PSV

Memphis wordt óók behoorlijk vaak in verband gebracht met een terugkeer naar het Philips Stadion. Rik Elfrink, journalist van het Eindhovens Dagblad, zei daar een tijdje geleden over: “Als Depay ervoor openstaat om terug te keren, zou hij zelf ook wat salaris moeten inleveren. Maar dat is wel een mogelijkheid. Marcel Brands (algemeen directeur van PSV, red.) heeft het vorig jaar ook geprobeerd, maar hij bleek toen niet haalbaar. Als Depay nog terug wil naar Nederland, hij is nu dertig, dan is dit wel het moment om er serieus over na te denken. Je kunt ook niet te lang wachten. Bij Luuk de Jong is de terugkeer fantastisch uitgepakt, maar je hebt ook het voorbeeld Ibrahim Afellay, waar de rentree net te laat kwam…”

Waar moet hij heen gaan?

  • Naar de Ligue 1
  • Naar de Eredivisie
1576+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie