Fábregas vertelt anekdote: “Direct nadat ik erin kwam, gaf ik een assist”

Foto: Fábregas vertelt anekdote: “Direct nadat ik erin kwam, gaf ik een assist”

Cesc Fábregas is inmiddels anderhalf jaar vertrokken bij Chelsea en speelt momenteel voor AS Monaco. In gesprek met de BBC haalt hij een aantal herinneringen op uit zijn carrière, waaronder die met Diego Costa.

“Toen Antonio Conte naar Chelsea kwam, speelde ik in de eerste drie maanden niet zoveel”, vertelt de Spanjaard over zijn periode bij Chelsea. “Hij maakte duidelijk dat hij een ander type middenvelder wilde, Nemanja Matic speelde en ik was ook geblesseerd. We moesten op gegeven moment naar Manchester City, terwijl we al zeven wedstrijden op rij hadden gewonnen, en Conte zei: ‘Je moet spelen’. We wonnen met 3-1, ik speelde goed en leverde een assist bij een doelpunt van Diego.” 

“Ik had het gevoel dat ik op een punt kwam waarop de manager op me kon vertrouwen. Vervolgens speelden we tegen West Bromwich Albion en Matic was hersteld, dus hij stond in de basis. Het was zo’n typische wedstrijd, na zeventig minuten stond het nog 0-0. Ze verdedigden goed.”

“De wedstrijd vroeg om iemand als ik, die een deur kan openen. Er gebeurde heel lang niks, tot Diego naar de zijlijn stapte en naar Conte riep: ‘Zet Cesc erin!’ Met Conte moet je niet sollen en hij deed alsof hij Diego niet hoorde. Twee minuten later zei hij: ‘Cesc, kom’ en direct nadat ik erin kwam, gaf ik een assist bij een doelpunt van Diego.”

Is Fábregas een onderschatte voetballer?

  • Ja, ik vind van wel
  • Nee, zeker niet
88+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie