Uitblinkende Salah helpt Liverpool voorbij vrijgevig Brighton

Liverpool heeft ook op bezoek bij Brighton & Hove Albion de volle buit meegenomen. Met name Mohamed Salah profiteerde van het zwakke begin van de gastheren.

Net als bijvoorbeeld Manchester CIty – Newcastle United stond ook dit affiche niet bol van de spanning. Liverpool is immers al een tijdje kampioen en Brighton kan handhaving in de Premier League nauwelijks nog ontgaan. The Seagulls leken in de beginfase niet bepaald bij de les. Slordig uitverdedigen van Davy Pröpper leverde balbezit voor Naby Keïta op, die Salah in staat stelde te scoren. Een goede minuut later leek de thuisploeg weer wat lichtzinnig. Salah legde dit keer af op Jordan Henderson, die met een geplaatste bal buiten het strafschopgebied knap raak schoot.

Vervolgens lieten The Reds de teugels weer wat vieren, wat dan ook de aansluitingstreffer opleverde. De Belg Leandro Trossard kreeg een voorzet vanaf de rechterkant en volleerde overtuigend tegen de touwen. Na rust stelde de nummer één van Engeland orde op zaken. Een kwartier voor tijd mikte Andy Robertson een hoekschop op het hoofd van Salah, die zo de uitblinker van de wedstrijd werd. In de slotfase kreeg Georginio Wijnaldum nog een goede mogelijkheid om te scoren, maar hij kopte over. Liverpool verzuimde vervolgens de score nog hoger te laten oplopen. Birthday boy Virgil van Dijk maakte, net als Wijnaldum, de negentig minuten vol.

Het doet er weinig meer toe maar de voorsprong van Liverpool op Man City wordt zo weer uitgebreid naar 23 punten. Brighton blijft vast op de vijftiende plaats staan, met zes punten achterstand op Crystal Palace, maar ook vijf punten voorsprong op West Ham United.

Scoreverloop: 0-1 (6′) Mohamed Salah, 0-2 (8′) Jordan Henderson, 1-2 (45′) Leandro Trossard, 1-3 (76′) Mohamed Salah