Arsenal-selectie levert salaris in, dat terugverdiend kan worden

Foto: Arsenal-selectie levert salaris in, dat terugverdiend kan worden

Het akkoord over salarisverlaging had wat in de melk te brokkelen, maar is inmiddels bereikt met de Arsenal-selectie. De spelers krijgen wel de kans om de bedragen weer terug te winnen met sportieve prestaties.

De spelers van The Gunners waren al een tijdje in gesprek met de clubleiding om een deel van het salaris af te staan, om de club financieel wat lucht te geven. Volgens Engelse media kwam dit akkoord echter nadat een eerder voorstel nog afketste. De club meldt nu echter dat de ‘vrijwillige overeenkomst’ is bereikt, met de spelers en manager Mikel Arteta en dienst technische staf.

Zij leveren 12,5 procent van hun jaarlijkse salaris in. Wanneer er de aankomende seizoen bepaalde doelstelling behaalt worden, zal de club de spelers terugbetalen. “We zullen in staat zijn om geld terug te betalen als we de doelstellingen, waar de spelers een directe invloed op hebben, behalen. Onze financiële situatie zal dan veel sterker zijn”, legt Arsenal uit. De afspraken zijn gemaakt in de veronderstelling dat het huidige Premier League-seizoen afgespeeld zal worden en dat de club de volledige tv-gelden zal ontvangen.

Het is niet duidelijk om welke doelstellingen het gaat. Naar verluidt zou het om Champions League-plaatsing kunnen gaan, maar dat lijkt momenteel ver weg: Arsenal bezet de negende plaats in de competitie.

Goede constructie?

  • Ja, slim
  • Nee, de spelers moeten niet zo moeilijk doen
22+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie