2 jaar celstraf geëist tegen Quincy Promes

Foto: 2 jaar celstraf geëist tegen Quincy Promes

De officier van justitie heeft een gevangenisstraf geëist van twee jaar tegen Spartak Moskou-voetballer Quincy Promes, wegens de zware mishandeling van zijn neef door hem in de knie te steken. Het familielid van de voetballer heeft daar een posttraumatische stressstoornis (PTSS) aan overgehouden.

Vandaag staat Promes terecht voor zijn misdaad, bij verstek, want de buitenspeler verblijft in zijn woonplaats Moskou. Het Algemeen Dagblad bericht: “Justitie acht poging moord of poging doodslag niet bewezen. Promes zou tijdens en na de steekpartij weliswaar hebben geroepen dat hij zijn neef wilde doden. Maar er zou uit zijn handelingen onvoldoende gebleken zijn dat hij dat echt wilde. En ook nam hij volgens de officier van justitie niet het aanmerkelijke risico dat zijn neef zou overlijden. Hij raakte zijn neef in zijn been.”

De OvJ acht zware mishandeling daarentegen wel bewezen: “Hij verkeerde in een woeste toestand en stak met grote kracht.” De officier rekent het Promes zwaar aan dat hij vindt dat zijn neef ‘zijn verdiende loon heeft gekregen’.

Steekpartij

In de nacht van 24 op 25 juli 2020 ging het mis op het verjaardagsfeest van Promes’ broer in Abcoude. De voetballer zou zijn neef in zijn knie hebben gestoken. Promes is dus niet afwezig bij de rechtszaak, maar neef Esajas is dat wel. Die kampt dus met een posttraumatisch stresssyndroom. “Hij zit vaak apathisch voor zich uit te kijken”, liet advocaat Yehudi Moszkowicz weten.

“Hoogmoed komt voor de val en de val is gaande”, vertelde de strafpleiter ook. De neef van Promes wil een schadevergoeding zien van ruim één miljoen euro. Zo meteen komt de verdediging aan het woord.

Terechte strafeis?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
218+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie