Vitesse op KKD-koers na rood Isimat

De degradatie van Vitesse is zaterdagavond weer een stuk realistischer geworden. Een rode kaart van Nicolas Isimat-Mirin kwam de Arnhemmers duur te staan op bezoek bij Heracles Almelo, dat uiteindelijk met 3-2 zegevierde.

Heracles wint na 0-2 achterstand

Vitesse werd woensdagavond door SC Cambuur uit de KNVB Beker geknikkerd. Het betrof de zoveelste tegenvaller van het seizoen, maar in het Erve Asito kwam de ploeg van Edward Sturing behoorlijk uit de startblokken. In de 24ste minuut kopte Kacper Kozlowski de hekkensluiter van de Eredivisie naar een 0-1 voorsprong.

Drie minuten na de openingstreffer liep Vitesse zelfs uit naar 0-2. Melle Meulensteen besloot het maar eens van afstand te proberen en hij liet doelman Michael Brouwer kansloos met een sublieme uithaal. Tot ergernis van de aanhangers van Heracles, die hun afkeuring duidelijk kenbaar maakten.

Rode kaart breekt Arnhemmers op

Nog voor rust kantelde het gevoel van Vitesse. Na exact een half uur spelen bracht de geheel vrijstaande Jordy Bruijn de spanning terug door de 1-2 op het bord te zetten. Het geloof keerde terug bij Heracles, dat vlak voor rust een mentale boost kreeg door de tweede gele kaart van Nicolas Isimat-Mirin.

In de tweede helft voerde Heracles de druk op. Doelman Eloy Room wist de 2-2 aanvankelijk nog te voorkomen door Jizz Hornkamp en Bruijn van scoren te beletten, maar uit de daaropvolgende hoekschop viel de gelijkmaker alsnog. Ditmaal had Hornkamp wel succes met zijn kopbal.

Heracles had na de 2-2 nog meer dan een half uur om drie punten uit het vuur te slepen. In de 71ste minuut maakte opnieuw Hornkamp de 3-2 door het beslissende zetje te geven, waardoor degradatie voor Vitesse een steeds realistischer scenario begint te worden.

Scoreverloop: 0-1 (24′) K. Kozlowski, 0-2 (27′) M. Meulensteen, 1-2 (30′) J. Bruijn, 2-2 (57′) J. Hornkamp, 3-2 (71′) J. Hornkamp