Melle Meulensteen

Leeftijd: 24

Het laatste nieuws over Melle Meulensteen

Melle Meulensteen is een Nederlandse middenvelder, die ook als centrale verdediger uit de voeten kan. In de zomer van 2022 verruilde hij RKC Waalwijk voor Vitesse.

  • Meulensteen speelt momenteel voor Vitesse
  • De middenvelder kwam eerder uit voor Lancaster City en RKC Waalwijk
  • Hij speelde in de jeugdopleiding van Manchester United
  • Zijn vader is voetbaltrainer René Meulensteen

Clubcarrière

Meulensteen werd op 4 juli 1999 geboren in het Brabantse Beugen. Hij is de zoon van voetbaltrainer René Meulensteen, die vooral bekendheid verwierf als rechterhand van Manchester United-icoon Sir Alex Ferguson. De rechtspoot speelde tot 2014 zelf in de jeugdopleiding van The Red Devils. Hierna streek de middenvelder neer bij Preston North End, waar hij zijn eerste profcontract ondertekende.

In het seizoen 2017-2018 werd Meulensteen door Preston North End uitgeleend aan Lancaster City. Het avontuur in de Northern Premier Football League kon hem nauwelijks bekoren. “Alleen maar lange ballen op de spitsen”, verklaarde hij later aan ELF Voetbal. “Ik ben een creatieve middenvelder, een speler die de aanvallers voorziet van steekpassjes en een mannetje kan passeren. Bij Lancaster zag ik alleen maar ballen over me heen komen. Moest ik beuken om de tweede bal. Daar haal ik geen voldoening uit en daar leer ik ook niet van.”

Doorbraak bij RKC

Meulensteen vertrok voortijdig bij Lancaster City en liet zijn contract bij Preston North End ontbinden. In januari 2018 sloot hij zich aan bij eerstedivisionist RKC Waalwijk. Op 26 januari debuteerde de middenvelder als invaller tijdens de met 2-4 verloren thuiswedstrijd tegen Jong Ajax. Meulensteen maakte zijn eerste doelpunt in het shirt van RKC op 15 maart 2019 in de uitwedstrijd tegen MVV Maastricht (1-4 zege). In mei van dat jaar promoveerden de Waalwijkers na een knotsgek tweeluik tegen Go Ahead Eagles naar de Eredivisie.

Meulensteen maakte zijn eerste Eredivisie-doelpunt op 1 september 2019 thuis tegen PSV. RKC Waalwijk verloor met 1-3 van de provinciegenoot, maar dat was niet verwonderlijk. Van de 26 wedstrijden verloor zijn team er negentien tegenover vier overwinningen. Degradatie leek onafwendbaar, ware het niet dat de coronapandemie het seizoen voortijdig beëindigde. De KNVB besloot dat seizoen geen promotie/degradatie toe te staan.

Na de onverwachte redding kwam RKC Waalwijk aanzienlijk beter voor de dag. Dat was mede te danken aan Meulensteen, die uitgroeide tot een belangrijke kracht op het middenveld. Dat leidde in januari 2022 tot concrete interesse van Willem II, maar de clubleiding weigerde hem te laten gaan naar een directe concurrent. Een half jaar later maakte Meulensteen de overstap naar Vitesse. De teller stond op dat moment op 130 wedstrijden namens RKC (zes doelpunten).

In het shirt van Vitesse (Pro Shots)

Zware tijden met Vitesse

Meulensteen debuteerde op 7 augustus 2022 in het shirt van Vitesse, dat thuis met 2-5 verloor van Feyenoord. Het bleek de voorbode van een zwaar seizoen. De Arnhemmers worstelden lange tijd tegen degradatie, maar sloten het seizoen 2022-2023 alsnog af met een tiende positie door de laatste drie Eredivisie-wedstrijden in winst om te zetten. Meulensteen maakte op 21 mei 2023 tegen FC Groningen (6-0 overwinning) zijn eerste doelpunt voor Vitesse.

Laatste update: 18 januari 2024

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie