Rodrí over verschil tussen Manchester City en Arsenal: ‘Ze wilden ons niet verslaan’

Foto: Rodrí over verschil tussen Manchester City en Arsenal: ‘Ze wilden ons niet verslaan’

Nadat Manchester City sportgeschiedenis schreef door voor de vierde keer op rij de Premier League te winnen, waren de festiviteiten aan de blauwe kant van de stad groots. De spelers waren zich van de prestatie bewust en hadden hulp van niemand anders nodig om de titel in de wacht te slepen. Een van de belangrijkste spelers, Rodrí, vertelde Optus Sport waarom het hen gelukt was en Arsenal niet.

Manchester City wint vierde titel op rij en houdt Arsenal achter zich

“Het zit ‘m bij ons in de mentaliteit. Goede spelers heb je overal, in elke competitie. Arsenal heeft een geweldig seizoen gedraaid, maar als ze hier komen spelen ze voor een punt. Ik keek naar hun spelers en ze wilden ons niet eens verslaan. Daar zit het verschil in.” De Spaanse middenvelder heeft alles gewonnen met Manchester City en is qua statistieken de beste speler van de wereld. In 2019-2020, zijn debuutseizoen in de Premier League, won Liverpool de titel. Verder heeft Rodrí ieder jaar de prijs mogen heffen.

“Als je ons één punt de ruimte geeft, winnen we voor de rest alles. Zo zit deze club in elkaar. Als je naar de Etihad komt en je wil alleen gelijkspelen, maken we daar gebruik van. Zo zouden wij dat nooit aanpakken. We willen altijd alles winnen.” De nationale ploeg van Spanje zal hopen dat de attitude van Rodrí afgeeft op de rest van de selectie. Er wordt al volop gespeculeerd hoeveel kans de Spanjaarden maken op het winnen van het EK, wat voor Rodrí een gooi zou kunnen zijn naar de Gouden Bal.

Is Rodrí kanshebben voor de Gouden Bal na weer zo’n seizoen?

  • Ik vind van wel
  • Ik vind van niet
103+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie