Juventus speelt gelijk, assist voor Frimpong

Het seizoen van Juventus verloopt allesbehalve naar wens. De Italiaanse topclub is in de Serie A ver achterop geraakt door een stevige puntenstraf, vloog uit de Champions League en ook de Europa League-status is allesbehalve zeker na het 1-1 gelijkspel tegen FC Nantes.

Juventus werkte een behoorlijke eerste helft af. Al binnen twee minuten kreeg Ángel Di Maria de eerste mogelijkheid van de avond, maar zijn schot werd gestuit door Alban Lafont. De Nantes-doelman was kort daarna echter kansloos op de inzet van spits Dusan Vlahovic.

Na een uur spelen schoot FC Nantes voor de eerste keer op doel en dat leverde meteen prijs op. Een snelle counteraanval viel uiteindelijk voor de voeten van Ludovic Blas, die doelman Wojciech Szczesny volstrekt kansloos liet met diens snoeiharde schot. Het bleef daarna bij 1-1, mede omdat Federico Chielsea een schot via paal en lat weer buiten het doel zag stuiteren.

Scoreverloop: 1-0 (13′) D. Vlahovic, 1-1 (60′) L. Blas

Assist voor Frimpong

In Duitsland is Bayer Leverkusen donderdagavond verslagen door AS Monaco: 2-3. De Monegasken namen de leiding middels een eigen doelpunt van Lukas Hradecky, maar Moussa Diaby (assist Jeremie Frimpong) en Florian Wirtz draaiden het duel in het voordeel van de Bundesliga-formatie. Na de gelijkmaker van Krepin Diatta maakte Axel Disasi het verschil.

Scoreverloop: 0-1 (9′) L. Hradecky (eigen doelpunt), 1-1 (48′) M. Diaby, 2-1 (59′) F. Wirtz, 2-2 (74′) K. Diatta, 2-3 (90′) A. Disasi

Overige Europa League-uitslag: Sporting Portugal – FC Midtjylland 1-1

Wint Juventus met 1-2 bij Spezia?