Gullit wijst Nederland terecht: “Ook als arrogantie”

Foto: Gullit wijst Nederland terecht: “Ook als arrogantie”

Ruud Gullit vindt het opvallend dat er zo weinig aandacht is voor Virgil van Dijk. Waar de Italiaanse verdedigers alom worden geroemd, daar is de Oranje-aanvoerder amper ter sprake gebracht.

Namens De Telegraaf schrijft Gullit: “Het Nederlands elftal stelde zwaar teleur met de uitschakeling op het EK zonder tegen één A-land gespeeld te hebben. Voor ieder willekeurig Nederlands team blijft het moeilijk om resultaat te boeken zonder goed te spelen. Europees kampioen Italië lukt dat historisch gezien vaak wel, zoals op dit EK tegen Spanje.”

“Opvallend dat Giorgio Chiellini en Leonardo Bonucci werden geroemd in Nederland, maar tegelijkertijd niemand sprak over de afwezigheid van aanvoerder Virgil van Dijk bij Oranje. Hij is van hun niveau”, aldus de columnist. “Die radiostilte omtrent Van Dijk kan je uitleggen als weigeren te denken in excuses, maar ook als arrogantie. Praat ik met voormalig topvoetballers uit andere landen, dan houden ze me vaak de spiegel voor dat wij arrogant zijn. Wij leggen het allemaal nog eenmaal uit en denken overal boven te staan.”

Daar voegt Gullit aan toe: “Terwijl dat volgens diverse toppers nergens op is gebaseerd. Een beetje bluf is niet erg, maar graag in combinatie met wat nederigheid. Het laatste is niet onze sterkste eigenschap als Nederlanders. Misschien moeten we het ons eens aanleren. Evenals winnen of de volgende ronde halen terwijl je minder in vorm bent of de tegenstander beter is. In dat geval kan Oranje op het WK 2022 in Qatar hoge ogen gooien, want er zit kwaliteit voldoende in het Nederlands elftal. Helemaal als de ploeg weer kan beschikken over Van Dijk.”

Heeft hij gelijk?

  • Ja
  • Nee
439+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie