‘Frenkie de Jong-drama voor Ronald Koeman’

Foto: ‘Frenkie de Jong-drama voor Ronald Koeman’

Valentijn Driessen maakt zich grote zorgen over de kansen van het Nederlands elftal op het EK in Duitsland. Volgens de voetbaljournalist brengen de beste Oranje-spelers bondscoach Ronald Koeman in de problemen in aanloop naar het eindtoernooi. Driessen wijst onder meer met de beschuldigende vinger naar Memphis Depay en Frenkie de Jong.

Driessen zet vraagtekens bij ‘Oranje-dragers’ Depay en De Jong

Driessen schrijft in De Telegraaf dat Koeman een slechte boodschap uit Spanje heeft gekregen. “Twee van zijn beoogde basisspelers overleefden de kwartfinales niet met Atletico Madrid en FC Barcelona. Memphis Depay is opnieuw geblesseerd geraakt en ontbrak in de elf van Atletico. Voor hem wordt het opnieuw een race tegen de klok om fit en met voldoende ritme op 16 juni in Hamburg aan de aftrap tegen Polen te staan.”

Ook noemt Driessen de vorm van De Jong zorgwekkend. “Frenkie de Jong sneeuwde volledig onder met FC Barcelona tegen Paris Saint-Germain. Terwijl Koeman in aanloop naar dat duel blij was met de terugkeer van De Jong na een blessureperiode. Alleen is de middenvelder nog niet de spil zoals Koeman voor ogen heeft bij Oranje.”

De voetbaljournalist stelt dat De Jong nog tijd heeft, maar Driessen vraagt zich af of de middenvelder daadwerkelijk wel de topspeler is voor Oranje. “Hij is en blijft een uitstekende speler, maar te weinig dominant en beslissend in Oranje. Zowel op het uitgestelde EURO 2020 in 2021 als het WK in Qatar kwam dat aan de oppervlakte.”

Driessen voorziet moeizaam EK voor Oranje

Driessen stelt dat ook weinig in de titelkansen van Oranje te geloven. “Wie de as van Oranje analyseert, beseft dat dit een hels karwei wordt. De beste aanvaller (Depay) is niet fit, de beste middenvelder (De Jong) heeft niet de persoonlijkheid om het elftal te dragen, de beste verdediger en leider (Virgil van Dijk) acteert te wisselvallig en de beste keeper (Justin Bijlow) staat al elf weken langs de kant.”

Is Frenkie de Jong een overschatte speler voor Oranje?

  • Ja, Driessen heeft gelijk
  • Nee, Frenkie de Jong is de beste speler van Oranje en hebben we hard nodig
3250+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie