Manchester en Liverpool in evenwicht na spektakelstuk

Na een spectaculair schouwspel in het Theatre of Dreams, zoals de bijnaam van Old Trafford luidt, hebben Manchester United en Liverpool de punten eerlijk verdeeld. De rivalenclash kende een 2-2 eindstand na 97 minuten spelen.

Liverpool laat na koppositie in Premier League te heroveren, puntje voor Erik ten Hag

Afgelopen midweek gaf Manchester United nog een 2-3 voorsprong weg tegen Chelsea door goals in de 110de en 111de minuut. De mannen van Erik ten Hag waren derhalve extra getergd om te stunten tegen de grote rivaal Liverpool, maar het begin was niet al te veelbelovend. Al na 23 minuten spelen opende de Colombiaanse linksbuiten Luis Díaz namelijk de score voor de gasten.

Maar na de theepauze herpakten de Red Devils zich, resulterend in een fenomenale gelijkmaker van Bruno Fernandes, vanaf een meter of 45. Na iets meer dan een uur spelen greep United zelfs de voorsprong dankzij een goal van tienersensatie Kobbie Mainoo, maar die voorsprong hield niet tot het eind stand. In minuut 84 begin Aaron Wan-Bissaka een oerdome overtreding in de zestien door invaller Harvey Elliott onderuit te schoffelen; Mohamed Salah, die eigenlijk de hele wedstrijd onzichtbaar was geweest, bleef ijskoud en klopte Andre Onana vanaf elf meter.

In de slotminuten drukte Liverpool nog wel richting een overwinning, maar die kwam er niet meer. Daardoor blijven Virgil van Dijk (90 minuten), Cody Gakpo (ingevallen in minuut 69) en Ryan Gravenberch (absent door een blessure) met hun ploeg op gelijke hoogte met koploper Arsenal. De Londenaren hebben wel een beter doelsaldo. Ten Hag en co staan zesde op de ranglijst.

Scoreverloop: 0-1 (23′) Luis Díaz, 1-1 (50′) Bruno Fernandes, 2-1 (67′) Kobbie Mainoo, 2-2 (84′) Mohamed Salah (strafschop).