City heeft geen medelijden met Brighton en geeft showtje weg

Manchester City had op zaterdagavond totaal geen moeite om Brighton & Hove Albion het nakijken te geven. De mannen van oefenmeester Josep Guardiola maakten liefst vijf doelpunten in het American Express Community Stadium.

Davy Pröpper stond bij de Seagulls in de basis en Alireza Jahanbakhsh zat zoals gebruikelijk op de bank. Al vanaf de eerste minuut hadden de Citizens het voor het zeggen in het Premier League-duel en na ongeveer twintig minuten spelen zorgde Raheem Sterling voor de bekroning, hij scoorde met een schot van buiten het zestienmetergebied.

Vlak voor rust werd het 0-2 voor City door een doelpunt van spits Gabriel Jesus, maar ook in de tweede helft waren de Citizens niet te beroerd om een showtje te geven: Sterling maakte de 0-3 met een kopbal en drie minuten later scoorde Bernardo Silva uit een rebound. De maker van de 0-1 en de 0-3 (Sterling dus) maakte het feestje vervolgens compleet door ook de 0-5 binnen te werken.

Met nog drie wedstrijden te gaan zou Brighton theoretisch nog kunnen degraderen uit de Premier League, maar dan moeten clubs als Aston Villa en AFC Bournemouth er wel een enorme eindsprint uit persen. De Seagulls beleven hoe dan ook een kleurloos seizoen.

Scoreverloop: 0-1 (21′) R. Sterling, 0-2 (44′) G. Jesus, 0-3 (53′) R. Sterling, 0-4 (56′) B. Silva, 0-5 (81′) R. Sterling

Geef jij City een goede kans op de titel van volgend seizoen?