De 11 Eredivisie-spelers die het vaakst buitenspel stonden

Soccernews

Is de buitenspelregel een toegevoegde waarde of juist een plaag voor het voetbal? De meningen lopen ver uiteen, maar welke aanvallers hadden dit seizoen eigenlijk het vaakst last van deze regel? [i]SoccerNews.nl[/i] zet een elftal aan namen voor je op een rijtje.

[b]11. Luuk de Jong[/b]
De Jong maakt een erg ongelukkig seizoen door als spits van PSV. De international scoort zeer moeizaam en had in Kerkrade pech dat hij ten onrechte terug werd gefloten voor buitenspel. In totaal klonk het fluitje om die reden veertien keer voor de PSV’er.

[img]//uploads/luuk-de-jong(psv)(19-02-2017).jpg[/img]

[b]10. Samuel Armenteros[/b]
Armenteros maakt dit seizoen een uitstekende indruk als spits van Heracles Almelo. De Cubaanse Zweed scoort erg makkelijk, ook al werd hij al veertien keer teruggefloten omdat hij zich in buitenspelpositie bevond.

[img]//uploads/samuel-armenteros(willem-ii)(26-02-2017).jpg[/img]

[b]9. Queensy Menig[/b]
PEC Zwolle beschikt over dreigende buitenspelers met veel snelheid. Menig is ook zo’n speler die altijd op scherp staat met het risico van buitenspel, iets waar de tegenstanders veertien in slaagden.

[img]//uploads/queensy-menig(pec-zwolle)(31-01-2016).jpg[/img]

[b]8. Nicolai Jörgensen[/b]
Feyenoord betaalde afgelopen zomer een miljoenenbedrag om Jörgensen binnen te halen en kreeg daar geen minuut spijt van. De Deen is zelfs topscorer van de Eredivisie, waarin hij zestien keer een fluitje hoorde vanwege buitenspel.

[img]//uploads/nicolai-jorgensen(feyenoord)(04-02-2017).jpg[/img]

[b]7. Wout Weghorst[/b]
Weghorst koos er in de zomer voor om Heracles Almelo te verruilen voor AZ. Dat bleek een goede zet, ook al blijft trainer John van den Brom aanmodderen met de invulling van de spitspositie. De boomlange aanvaller is goed voor zeventien vlagsignalen.

[img]//uploads/wout-weghorst(az)(09-12-2016).jpg[/img]

[b]6. Nigel Hasselbaink[/b]
Excelsior is afgezakt naar de degradatiezone van de Eredivisie en moet vol aan de bak om boven de rode streep te eindigen. Daarbij rekenen de Kralingers op de razendsnelle Hasselbaink, die dit seizoen zeventien maal terug werd gevlagd en gefloten.

[img]//uploads/nigel-hasselbaink(excelsior)(07-08-2016).jpg[/img]

[b]5. Ricky van Wolfswinkel[/b]
Van Wolfswinkel keerde afgelopen zomer terug naar Vitesse en maakt een goede indruk als spits. Twaalf doelpunten staan er al achter zijn naam en dan te bedenken dat hij zich al twintig keer moest inhouden door een vlagsignaal.

[img]//uploads/ricky-van-wolfswinkel-guram-kashia(vitesse)(28-02-2017).jpg[/img]

[b]4. Mimoun Mahi[/b]
FC Groningen maakt een pover seizoen door en staat in de grijze middenmoot van de Eredivisie. Mahi is één van de spaarzame uitblinkers bij de [i]Trots van het Noorden[/i]. De buitenspeler oogt altijd gretig, wat ook hier te zien is: twintig keer.

[img]//uploads/mimoun-mahi(fc-groningen)(06-03-2016).jpg[/img]

[b]3. Fran Sol[/b]
Willem II komt dit seizoen relatief moeizaam tot scoren, maar dat is moeilijk toe te schrijven aan Sol. De Spanjaard heeft een keurig moyenne in Tilburg en is populair bij de fans. Hij staat op plek drie met 23 vlagsignalen.

[img]//uploads/fran-sol(willem-ii)(16-02-2017).png[/img]

[b]2. Reza Ghoochannejhad[/b]
Met een reputatie op spitsengebied was de komst van Ghoochannejhad naar sc Heerenveen opmerkelijk te noemen. De Iraniër presteert echter uitstekend en dat kan zelfs nóg beter als hij wat minder vaak buitenspel staat. Op dit moment al 31 keer.

[img]//uploads/reza-ghoochannejhad(sc-heerenveen)(13-02-2017).jpg[/img]

[b]1. Zakaria El Azzouzi[/b]
Ajax bracht El Azzouzi afgelopen zomer onder bij Sparta Rotterdam. Op dit moment staat de aanvaller eventjes op een zijspoor op Het Kasteel, maar de drang is zeker aanwezig. Soms is hij zelfs té gretig getuige het feit dat hij al 34 keer buitenspel stond.

[img]//uploads/zakaria-el-azzouzi(sparta-rotterdam)(11-09-2016).jpg[/img]

Welke speler verrast je het meest

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10 of 11
261+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie