Charles De Ketelaere

Leeftijd: 23

Het laatste nieuws over Charles De Ketelaere

Charles De Ketelaere is een aanvallende middenvelder uit België. De international van de Rode Duivels maakte in augustus 2022 de overstap naar het Italiaanse AC Milan, dat hem in augustus 2023 uitleende aan Atalanta Bergamo.

  • De Ketelaere speelt momenteel voor Atalanta Bergamo
  • De Serie A-club huurt hem in het seizoen 2023-2024 van AC Milan
  • Eerder maakte de middenvelder furore bij Club Brugge
  • In België werd hij driemaal landskampioen
  • De Ketelaere debuteerde in 2020 voor de nationale ploeg van België

Clubcarrière

De Ketelaere werd op 10 maart 2001 geboren in Brugge. Zijn voetbalcarrière ging in 2006 van start bij KFC Varsenare, waar hij zich in de kijker speelde bij Club Brugge. In 2008 werd hij opgenomen in de jeugdopleiding van de Belgische topclub en in juni 2019 tekende de middenvelder zijn eerste profcontract.

Club Brugge

De Ketelaere maakte zijn officiële debuut voor Club Brugge op 25 september 2019 in de bekerwedstrijd tegen Francs Borains (0-3 overwinning). Een kleine maand later mocht hij in plaats van Ruud Vormer aantreden in de Champions League-wedstrijd tegen het Franse Paris Saint-Germain, dat een 0-5 overwinning boekte. Zijn competitiedebuut maakte het tienertalent op 22 november 2019 in de thuiswedstrijd tegen KV Oostende (2-0 zege) door Hans Vanaken een kwartier voor tijd af te lossen.

De Ketelaere viert feest met Noa Lang (Pro Shots)

Bij Club Brugge hield De Ketelare zich uitstekend staande. De middenvelder noteerde in zijn debuutseizoen meteen 25 wedstrijden in alle competities, waarin hij tweemaal wist te scoren. Zijn stormachtige ontwikkeling resulteerde in 2020 en 2021 in het winnen van de trofee Belofte van het Jaar. Na Youri Tielemans werd De Ketelaere de tweede voetballer die deze onderscheiding twee keer wist te winnen.

De Ketelaere bleef tot en met de zomer van 2022 actief bij Club Brugge. Hij speelde 120 officiële wedstrijden voor de Belgische topclub, waar hij 25 doelpunten en twintig assists produceerde. De middenvelder had daarmee een belangrijk aandeel in de landstitels van 2020, 2021 en 2022. Ook won hij tweemaal de Belgische Supercup met zijn team.

AC Milan

In augustus 2022 maakte De Ketelaere de overstap naar AC Milan, dat inclusief bonussen zo’n 35 miljoen euro neertelde voor zijn handtekening. Op dat moment werd hij de duurste speler uit de Belgische voetbalcompetitie ooit. De middenvelder debuteerde op 13 augustus in de eerste Serie A-wedstrijd tegen Udinese (4-2 overwinning). Overtuigen deed het Belgische talent niet in zijn eerste seizoen bij de Rossoneri, waardoor hij nog geen vaste basisplaats wist te veroveren. Dankzij invalbeurten eindigde De Ketelaere nochtans op veertig gespeelde wedstrijden.

(Pro Shots)

Atalanta Bergamo

In de zomer van 2023 toonde PSV serieuze interesse voor De Ketelaere, maar dat leidde niet tot een samenwerking. Op 16 augustus kondigde Atalanta Bergamo zijn komst aan: een huurconstructie voor de duur van één seizoen. Hij debuteerde vier dagen later in de uitwedstrijd tegen Sassuolo (0-2 overwinning) en maakte meteen zijn eerste doelpunt.


Interlandcarrière

De Ketelaere debuteerde op 11 november 2020 voor de nationale ploeg van België. Bondscoach Roberto Martínez gunde de middenvelder één minuut voor tijd een invalbeurt in de oefeninterland tegen Zwitserland (2-1 overwinning). Elf maanden later werkte De Ketelaere zijn tweede wedstrijd af voor de Rode Duivels: de troostfinale van de Nations League tegen Italië (2-1 nederlaag). In de 86ste minuut maakte hij diens eerste interlandtreffer.

Het WK 2022 in Qatar was de eerste eindronde van De Ketelaere als A-international van België. Zijn bijdrage bleef beperkt tot een invalbeurt in de groepswedstrijd tegen Marokko (0-2 nederlaag).

Laatste update: 27 augustus 2023

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie