Definitief geen Eredivisie voor De Ketelaere; Atalanta haalt Belg binnen

Foto: Definitief geen Eredivisie voor De Ketelaere; Atalanta haalt Belg binnen

Charles De Ketelaere komt definitief niet naar de Eredivisie. De Belgische offensieve middenvelder annex aanvaller wordt door AC Milan verhuurd aan Atalanta Bergamo. De Noord-Italianen dongen daarbij een optie tot koop af.

Huurdeal met AC Milan afgerond

Er was deze zomer lang ongewis waar De Ketelaere komend seizoen zou spelen. PSV had goede hoop de Rode Duivel naar Eindhoven te kunnen halen. Hoe dicht het precies bij een deal is geweest valt lastig te zeggen, maar de voorbije weken werd duidelijk dat onze zuiderbuur de selectie van Peter Bosz niet zou gaan versterken. Feyenoord had ook nog een oogje op hem, maar kon De Ketelaere simpelweg niet betalen. Verder werden onder meer RC Lens, Fulham en Aston Villa genoemde als mogelijke nieuwe clubs, het wordt echter Atalanta.

Mét optie tot koop

Volgens verschillende bronnen gaat het om een huurovereenkomst met aankoopoptie. Atalanta zou drie miljoen euro betalen om De Ketelaere een jaar te huren. Om hem definitief over te nemen zal La Dea zo’n 22 à 23 miljoen euro moeten aftikken. Dat bedrag kan nog stijgen met 4 miljoen euro aan bonussen, bovendien behoudt de Rossoneri het recht op zo’n 10 procent van een eventuele doorverkoopsom op langere termijn.

Naar verluidt betaalde Milan een slordige 30 à 35 miljoen euro om De Ketelaere vorig jaar over te nemen van Club Brugge. Hij werd zo de duurste zomeraanwinst van de Italiaanse groot, maar kon die hoge som nooit waarmaken. De Belg kwam tot veertig officiële duels, waarvan het merendeel als invaller. Daarin leverde hij slechts één assist af en kwam hij geen enkele keer tot scoren. Coach Stefano Pioli had dan ook steeds minder vertrouwen in het Brugse jeugdproduct.

De juiste keuze?

  • Ja, hij gaat het daar wel waarmaken
  • Nee, in de Eredivisie kon hij pas echt los gaan
39+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie