Witte rook: Vitesse voorkomt doemscenario

Foto: Witte rook: Vitesse voorkomt doemscenario

Vitesse en stadioneigenaar Nedstede zijn het na ‘intensieve onderhandelingen’ eens geworden over voortzetting van de huurovereenkomst. Beide partijen zijn het eens geworden over verlenging tot 1 oktober 2030, waardoor de club de KNVB tijdig kan informeren voor volgend seizoen.

Gelredome-deal tot 2030

Eigenlijk had Vitesse voor 1 maart al duidelijkheid moeten scheppen, maar daar slaagde de Eredivisie-club niet in. Recentelijk liet de KNVB weten dat er voor 11 april duidelijkheid moet zijn. Zo niet, dan dreigt de proflicentie te worden ingetrokken. De Arnhemse club liet al weten hoopvol te zijn over een deal en inmiddels ligt er een nieuw akkoord voor de komende zeven jaar.

Naast de huurprijs zijn Vitesse en Netstede het eens geworden over het beëindigen van ‘alle lopende gerechtelijke procedures’. “Er is nu eindelijk duidelijkheid en daarmee ook rust rond dit dossier gekomen, ook in het kader van de licentievoorwaarden”, zo laat algemeen directeur ad interim Peter Rovers van Vitesse optekenen op het digitale thuis van de Arnhemse club.

“Het was een vervelende situatie, die we als club eerder hadden moeten oplossen”, beaamt Rovers. Michael van de Kuit laat op zijn beurt namens Nedstede weten: “Het was een gecompliceerde kwestie, die ons allemaal veel tijd en energie heeft gekost. Het is goed dat we dat nu achter ons kunnen laten. Ik kijk uit naar de samenwerking met Coley Parry, Peter Rovers en alle andere bij Vitesse betrokken personen.”

Is de onrust nu verdwenen?

  • Ja
  • Nee
96+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie