Wim Kieft veegt de vloer aan met Paris Saint-Germain

Foto: Wim Kieft veegt de vloer aan met Paris Saint-Germain

Paris Saint-Germain werd in de voorbije midweek uit de Champions League geknikkerd door Bayern München, dat ook in de Allianz Arena afrekende met de sterren uit Parijs. Die maakten vervolgens… een ietwat gelaten indruk. Wim Kieft haalt in zijn column in De Telegraaf hard uit naar PSG.

“De uitschakeling in de Champions League door Bayern München kwam niet als een verrassing, maar het blijft toch teleurstellend wat zo’n verzameling topspelers bij Paris Saint-Germain presteert”, begint de oud-voetballer zijn verhaal. “Hoe groot Kylian Mbappé, Lionel Messi, Neymar, Sergio Ramos en Marco Verratti ook zijn; het blijft een bij elkaar geharkt team. Een trainer-coach kan er in principe ook niets mee. Wat voor een project Christophe Galtier er ook van wil maken of welk spelidee hij ook in zijn hoofd heeft. Wat moet je als coach met drie topaanvallers die je – mits fit – verplicht bent op te stellen, maar verdedigend geen stap verzetten?”

Kieft vindt: “Al die topspelers die voor PSG kiezen, laden de verdenking op zich dat ze zijn verblind door het geld in Parijs. Niet gezegd dat bij andere clubs niet goed wordt betaald en verschrikkelijk veel geld wordt uitgegeven. De bedragen die Bayern München reserveert voor spelers als Matthijs de Ligt, Leroy Sané, Sadio Mané of Lucas Hernandez zijn ook niet mals. Maar in die club zit het winnaarsbloed tot diep in de vezels zoals ook bij Manchester United, AC Milan, Liverpool en Real Madrid.”

Winnaarsmentaliteit

En die winnaarsmentaliteit ontbreekt volgens de oud-international van het Nederlands elftal bij PSG… “Er is daar na de uitschakeling een reactie van: we gaan over tot de orde van de dag. Bij Real Madrid had zo’n uitschakeling geleid tot een enorme crisis. Die druk heb je als club nodig om hoofdprijzen te winnen. Sergio Ramos speelt in Parijs met een verzameling vedetten, maar in Madrid waren Cristiano Ronaldo, Luka Modric, Toni Kroos, Pepe en Casemiro zijn ploeggenoten. Spelers die over lijken gaan om te winnen.”

Brest
Paris Saint-Germain
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 11 maart 2023 20:56.

Heeft Kieft gelijk?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
404+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie