Willems kan geluk niet op: “Al die liedjes van de supporters”

Foto: Willems kan geluk niet op: “Al die liedjes van de supporters”

FC Groningen boekte zaterdag een belangrijke overwinning in de Eredivisie. De club versloeg Excelsior in eigen huis met 3-0, waardoor het weer omhoog kan kijken. Voor Jetro Willems was het een extra speciaal duel.

De linksback kwam na een uur spelen namelijk in de ploeg voor Elvis Manu, wat voor Willems een terugkeer in de Nederlandse competitie betekende. Na zijn periode bij PSV kwam hij sinds 2017 in actie voor achtereenvolgens Eintracht Frankfurt, Newcastle United en Greuther Fürth. Mede door slepende blessures verliep zijn loopbaan in het buitenland niet zoals gewenst.

Sinds afgelopen zomer was Willems clubloos, waardoor hij bij FC Groningen besloot mee te trainen. Bij de club, die dit seizoen strijdt tegen degradatie, overtuigde hij en verdiende hij een contract. Zijn debuut tegen Excelsior betekent nog niet dat Willems al hele wedstrijden kan spelen. De ervaren verdediger moet dit naar eigen zeggen de komende periode opbouwen.

“Ik zei het op de bank al: al die liedjes van de supporters. Het is leuk om gewoon weer Nederlands te praten op de club”, stelde hij verheugd na afloop tegenover ESPN. “Ik ben blij om terug te zijn en heb het zeker gemist. Het doet me goed als je zo ontvangen wordt. Niet alleen door de supporters, maar het is een eenheid.”

Hoop bij FC Groningen teruggekeerd

FC Groningen staat nog altijd op de zeventiende plaats in de Eredivisie, waarbij het rechtstreeks zou degraderen. Met het puntenaantal staat het echter gelijk met FC Emmen, terwijl het verschil met Excelsior nog slechts drie punten is. Willems weet dan ook dat er met nog elf wedstrijden te gaan nog voldoende kan gebeuren.

Feyenoord
FC Groningen
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 4 maart 2023 19:58.

Blijft FC Groningen in de Eredivisie?

  • Ja, de club gaat het redden
  • Nee, dat gaat niet lukken
295+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie