Wijndal open over Ajax en Nederlands elftal

Foto: Wijndal open over Ajax en Nederlands elftal

Owen Wijndal is helemaal klaar voor de tweede seizoenshelft bij Ajax. De Nederlandse linksback stapte aan het begin van het seizoen met hoge verwachtingen over van AZ. In de eerste maanden loopt het nog niet helemaal gesmeerd, maar Wijndal blijft positief.

Ondanks de stroeve start is het plezier in het spelletje nog niet verdwenen bij Wijndal. “Natuurlijk heb ik ook weleens een minder dagje, als je verliest of het tegenzit, maar dan nog probeer ik het positieve te benadrukken. Ajax is de grootste club van Nederland en dat ik hier mag spelen vind ik geweldig. Dat besef je ook niet altijd, maar probeer ik wel te koesteren. Zoveel mensen zouden hier willen spelen en ik mag dat.”

Ajax

Dat plezier werd niet aangewakkerd op het veld, maar op voetballen met zijn broer. “Ik ging dan vaak mee en mocht dan met hem en zijn vrienden meedoen, maar dan moest ik het wel laten zien. Zij waren een stuk ouder, en groter, dus ik moest flink opboksen tegen hen, maar vond het alleen maar mooi. Ik werd soms best veel geschopt, ze vonden het natuurlijk niet leuk dat zo’n klein mannetje de hele tijd aan het pingelen was, maar dat heeft me ook wel hard gemaakt.”

Last van aanpassingsproblemen had Wijndal dan ook niet. “Wennen was eigenlijk niet aan de orde, ik voelde me al snel thuis bij Ajax. Natuurlijk is het systeem iets anders, dat is even aanleren, maar verder gebeurt alles met dezelfde gedachten.”

Het is alleen wel wat anders dan bij AZ, ervaart de Nederlandse linksback. “Qua denkwijze zie ik dus veel parallellen: de intentie om aan te vallen, het druk zetten. Het enige grote verschil is denk ik de grootte van club. Bij Ajax is alles keer tien. De lat ligt zo hoog, je moet presteren. Dat vind ik ook wel mooi, word je ook alleen maar beter van.”

Wijndal hoopte nog wel op het WK, maar was realistisch genoeg om in te schatten dat Van Gaal andere keuzes zou maken. “Natuurlijk hoopte ik op het WK, dat lijkt me logisch. Je hoopt er altijd op, maar ik weet ook hoe de afgelopen maanden hier zijn verlopen en het was dan ook geen grote verrassing dat ik niet bij de selectie voor het WK zat.”

NEC Nijmegen
Ajax
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 8 januari 2023 14:34.

Basisplaats voor Wijndal?

  • Ja
  • Nee
223+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie