Weghorst voor vijfde duel op rij in United-basis

Foto: Weghorst voor vijfde duel op rij in United-basis

Wout Weghorst staat ook tijdens zijn vijfde duel voor Manchester United in de basis. Vanavond hopen The Mancunians de finale van de League Cup te bereiken ten koste van Nottingham Forest.

Een week geleden won de ploeg van Erik ten Hag de heenwedstrijd eenvoudig met 0-3. Het bereiken van de eindstrijd zou woensdagavond dus een formaliteit moeten zijn. De EFL Cup wordt door United gezien als serieuze mogelijkheid om een einde te maken aan de prijzendroogte sinds 2017. Voor Ten Hag kan het zijn eerste trofee in dienst van de club zijn.

Weghorst heeft zich sinds zijn komst tot nog toe elke keer aan de aftrap mogen melden, en dat is nu ook weer het geval. In het heenduel maakte de 30-jarige spits uit Borne zijn eerste goal voor de club. Hij wordt geflankeerd door Antony en Alejandro Garnacho. Sterspeler Marcus Rashford zit op de bank, net als de van een blessure teruggekeerde Anthony Martial en Jadon Sancho.

Christian Eriksen meldde zich juist in de ziekenboeg en ligt er de komende drie maanden uit. Fred vervangt hem op het middenveld. Reservekeeper Tom Heaton lost vaste waarde David de Gea voor vanavond af. Tyrell Malacia zit op de bank, Luke Shaw krijgt de voorkeur als linksback.

Mogelijk debutant bij Forest

Forest hengelde op Deadline Day nog de ervaren Jonjo Shelvey en keeper Keylor Navas binnen. De middenvelder zit al op de bank, voor de Costa Ricaanse sluitpost komt dit treffen te vroeg.

Gaat Weghorst vanavond belangrijk zijn?

  • Verwacht ik wel
  • Nah…
88+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie