Weggestuurde Mourinho ziet ‘positieve invloed’ Wijnaldum als lichtpunt in Roma-debacle

Foto: Weggestuurde Mourinho ziet ‘positieve invloed’ Wijnaldum als lichtpunt in Roma-debacle

Georgino Wijnaldum maakte na maandenlang blessureleed dinsdagavond in de met 2-1 verloren wedstrijd tegen Cremonese zijn basisdebuut voor AS Roma. Hoewel Roma-trainer José Mourinho een nederlaag en een rode kaart moest slikken, zag de Portugese oefenmeester in de terugkeer van de Nederlander toch een lichtpuntje.

De 32-jarige Wijnaldum was maanden uitgeschakeld door een kuitbeenbreuk, die hij al aan het begin van het seizoen opliep nadat hij net op huurbasis was overgekomen van Paris Saint-Germain. De middenvelder begon voor het eerst in de basis en mocht ook direct de negentig minuten volmaken van Mourinho.

Wijnaldum kon echter niet voorkomen dat Roma met 2-1 onderuit ging tegen de laagvlieger uit de Serie A. Mourinho, die werd weggestuurd tijdens de wedstrijd, vertelde na afloop de persconferentie blij te zijn met de terugkeer van Wijnaldum. “Gini deed het heel goed. Hij had een positieve invloed op ons spel, al was het voor rust wat rommelig.”

Hele wedstrijd voor Wijnaldum

Dat de middenvelder de gehele wedstrijd vol kon maken deed Mourinho dan ook deugd. “In de tweede helft had ik onder normale omstandigheden niet zoveel wissels hoeven doorvoeren, maar door alle wisselingen veranderde ook het een en ander in de rol van Gini. Maar uiteindelijk is het voor hem goed geweest om ook onder dit soort omstandigheden negentig minuten te maken.”

Moet Koeman Wijnaldum ook oproepen voor Oranje?

  • Ja, die hoort erbij
  • Nee, moet eerst maar eens meer wedstrijden spelen bij AS Roma
89+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie