Cremonese

Cremona

Prijzenkast

Het laatste nieuws over Cremonese

Cremonese is een Serie A-club uit de Noord-Italiaanse stad Cremona, in de regio Lombardije. De club speelt haar thuiswedstrijden in het Stadio Giovanni Zini (circa zestienduizend plaatsen).

Cremonese werd op 24 maart 1903 opgericht. De Grigiorosi (‘Grijs-Roden’) stonden 26 jaar later aan de basis van de oprichting van de Serie A, maar daar beleefde de club relatief weinig plezier aan. Een groot deel van de vorige eeuw spendeerde Cremonese in de lagere divisies van Italië. Cremonese promoveerde een aantal keer naar de Serie A, maar na de successen van 1984, 1989 en 1991 keerde het team een jaar later alweer terug op het tweede niveau.

Pas in 1993 lukte het Cremonese om voor het eerst lijfsbehoud veilig te stellen in de Serie A. Het avontuur duurde drie seizoenen, waarna de club toch weer afdaalde naar de Serie B. Cremonese raakte zelfs in een vrije val en degradeerde naar de lagere divisies van Italië. Na een lang verblijf in de Serie C1 werd in 2017 promotie naar de Serie B afgedwongen om in 2022 zelfs eindelijk weer een Serie A-status te bemachtigen. Cyriel Dessers (ex-Feyenoord) werd met de vrijgespeelde miljoenen ingelijfd.

Cyriel Dessers

Nederlanders

Nederlandse voetballers zullen waarschijnlijk geen poster van Cremonese boven hun bed hebben hangen, maar toch is er een landgenoot actief geweest voor de club. Reda Boultam maakte in 2018 vanuit de jeugdopleiding van Ajax de overstap naar Noord-Italië.

Laatste update: 24 december 2022

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie