Topaanvallers voorkomen blamage Roma in Coppa Italia

AS Roma heeft ternauwernood een bekerafgang kunnen voorkomen in het eigen Stadio Olimpico. Tegen Serie B-club Cremonese had de ploeg van José Mourinho het erg lastig, maar wist in de slotfase alsnog te winnen.

Roma zat in de moeilijkheden tegen Serie B-ploeg

Roma ving het duel aan met de nodige personele problemen, vooral in de defensie. Centraal in de verdediging ontbraken Chris Smalling en Marash Kumbulla door blessures, terwijl Evan Ndicka niet beschikbaar was door de Afrika Cup. Hierdoor zouden de hoofdstedelingen het vizier hebben gericht op de Nederlandse stopper Dean Huijsen. Spelverdeler Bryan Cristante maakte nu deel uit van het centrale trio, net als rechtsback Zeki Çelik en Diego Llorente. Rick Karsdorp stond in de basis als rechterwingback.

Verrassende 0-1

In de 37ste minuut kwamen de bezoekers brutaal op voorsprong. Spits Frank Tsadjout troefde de verdedigers en tikte de bal met zijn linkervoet naar de rechter en klopte van dichtbij reservekeeper Mile Svilar: 0-1. Mourinho was niet te spreken over de eerste helft en voerde in de rust een driedubbele wissel door. Onder meer Paulo Dybala en Rasmus Kristensen moesten de achterstand zien weg te werken.

Lukaku en Dybala redden het vege lijf

Roma werd steeds gevaarlijker, maar de gelijkmaker bleef lang uit. Een kwartier voor tijd was het Romelu Lukaku, zeker niet voor het eerst dit seizoen, die zijn team hulp bood. De Belgische topschutter kreeg in een combinatie met Sardar Azmoun de bal terug en schoot raak: 1-1.

Uiteindelijk was het Dybala die in de 85ste minuut ervoor zorgde dat de Roma-supporters opgelucht konden ademhalen. De Giallorossi kregen een strafschop na een overtreding op Leonardo Spinazzola. De Argentijns aanvaller mikte feilloos raakte, waardoor Roma alsnog de koker ingaat bij de laatste acht clubs in de Coppa Italia. Het blijft op drie fronten actie, in februari is het de tegenstander van Feyenoord in de Europa League.

Scoreverloop: 0-1 (’37) F.Tsadjout, 1-1 (77′) R.Lukaku, 2-1 (85′) P.Dybala (pen.)