´We zijn ver verwijderd van Champions League-winst’

Foto: ´We zijn ver verwijderd van Champions League-winst’

Vanavond is het zover: Manchester City en Real Madrid zullen uitvechten wie in Istanbul de finale van de Champions League gaat spelen. Het gaat gebeuren zonder inbreng van Nathan Aké. De Nederlander ontbreekt nog steeds met een blessure. 

Guardiola laat zich uit over Champions League

Pep Guardiola is nog steeds ‘Champions League-loos’ in Manchester. Het Spaanse ‘genie’ heeft met FC Barcelona in 2009 en 2011 twee keer de Champions League gewonnen. Hoewel hij daarna vaak een plek in de halve finale bemachtigde, heeft het nooit geleid tot nog een winst van het miljardenbal. “Ik heb hier vaak gestaan. Mijn nalatenschap is al uitzonderlijk. Ik heb de spelers gezegd dat ze van het moment moeten genieten, we hebben ongelooflijk veel geluk dat we hier staan”, vertelt Guardiola tijdens een perspraatje. 

Guardiola wordt vaak bekritiseerd om het feit dat hij de Champions League met Manchester City nooit heeft gewonnen. Volgens hemzelf is het niet zo kwalijk. “Toen ik zeven jaar geleden tekende, was de opdracht niet dat ik de Champions League moest winnen. Er werd me verteld om het zo goed mogelijk te doen. Al kunnen we niet ontkennen dat we alle prijzen hebben gewonnen, behalve deze.”

Mensen zeggen dat we dichtbij zijn…’

Hij lijkt dus dit jaar weer een goede kans te hebben, maar Guardiola rekent zichzelf nog niet rijk. “Het is weer een kans om het te bereiken. Mensen zeggen dat we dichtbij zijn, ik denk juist dat we er ver van verwijderd zijn. Niemand kan garanderen dat we hier ooit weer zullen staan. Dus als we er eenmaal staan, moeten we alles geven.”

Gaat City het toernooi winnen?

  • Ja
  • Nee
129+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie