Waarom PSV niet zo rouwig is over vertrek Vertessen

Foto: Waarom PSV niet zo rouwig is over vertrek Vertessen

Yorbe Vertessen speelt inmiddels in de Duitse Bundesliga bij Union Berlin, nadat hij onlangs de deur achter zich dichttrok bij PSV. In Eindhoven lijken de tranen hierover wel héél snel te zijn opgedroogd. Het gevoerde beleid sluit daar tenminste op aan.

Inside: Eindhovense club haalde geen vervanger voor vertrokken Belg

Vertessen was tijdens zijn jaren in de selectie van de Brabantse club nooit echt een basisspeler. Dat begon aan de talentvolle Belg te knagen, de laatste tijd steeds meer zelfs. Maar in diezelfde periode mocht de frontspeler van trainer Peter Bosz ook steeds meer opdraven in de succesformatie. Duels waarin hij soms ook scoorde, en dus ook belangrijk was.

In de voorbije maanden sijpelde echter naar buiten dat de flankspeler intern had aangegeven liever naar een andere club te willen vertrekken. Zo snel als mogelijk. Bosz sprak nog wel met Vertessen om te trachten hem op andere gedachten te brengen. Omdat de oud-prof vond dat hij hem de rest van dit seizoen – onderweg naar de landstitel – zeker nog nodig had.

Onvermurwbaar

Wat dat perspectief precies ook mocht betekenen, omdat hij ook directe concurrentie had van onder meer Hirving Lozano en Johan Bakayoko. Vertessen had in zijn hoofd de beslissing echter al gemaakt en was niet meer te vermurwen: hij wilde tijdens de voorbije transferperiode overstappen naar Union Berlin.

Niet meer praten, niet meer twijfelen, niet meer elke dag naar trainingscomplex De Herdgang rijden. Yorbe Vertessen vond het dus tijd om PSV na vele jaren – in ieder geval zeker voor de komende tijd – achter zich te gaan laten. Van het bourgondische Eindhoven naar wereldberoemde stad Berlijn.

Noa Lang

Naar de echte volksclub die Union is. Plots leek er nog een kink in de kabel te komen omdat PSV de transfer van Vertessen alsnog wilde tegengehouden nadat bekend werd dat Noa Lang opnieuw langdurig geblesseerd is. Dit was een vreemde move, want de Belgische aanvaller was op dat moment al bij zijn nieuwe Duitse club en had verder ook zijn zinnen op een toekomst aldaar gezet.

Uiteindelijk besloot de top van de Eindhovense club om Vertessen alsnog te laten gaan. Union Berlin zal om en nabij de 4,5 miljoen euro over gaan maken naar PSV, met de mogelijkheid dat dit bedrag door bonussen verder kan oplopen. Ook zou de huidige nummer één in de Eredivisie een doorverkooppercentage hebben weten te bedingen in Duitsland.

Met andere woorden: wanneer Vertessen goed presteert bij onze oosterburen en een stapje omhoog zal gaan maken naar nóg een nieuwe club, wat gezien het aanwezige talent bij hem helemaal niet zo raar zou zijn, dan gaat PSV hier extra geld aan verdienen. Een bijkomend voordeel dus. Komt daarbij nog dat Yorbe Vertessen dus zélf niet meer in Eindhoven wilde spelen.

Groepsproces

Ook dát hadden de beleidsbepalers op De Herdgang zich in het achterhoofd gehouden. Een speler die zelf niet meer wil blijven, die kun je het beste laten gaan. Anders gaat hij misschien het – tot nu toe zeer succesvolle – groepsproces verstoren. Al met al is men bij de rood-witten hierdoor helemaal niet zo rouwig dat Vertessen naar Duitsland verkast is.

PSV kon niet anders dan Vertessen verkopen

  • Eens
  • Onees
1237+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

13:42
3743+
‘Allerslechtste’ Vandaag Inside-gast met grond gelijkgemaakt
13:28
7+
Frenkie de Jong-wens voor Ten Hag: “Nodig voor Ajax-stijl”
13:13
9+
Dit is de beste speler in de Premier League
12:59
20+
Transferdomper voor FC Utrecht
12:43
23+
Bakayoko geniet van Eredivisie-sensatie: “Hoe hij dat doet, pff…”
12:29
869+
‘Van Bommel heeft groot nieuws voor Feyenoord’
12:15
2095+
‘Daley Blind-drama voor Oranje’
12:00
89+
Slot-ball blijft bij Feyenoord met deze bijzondere trainers
11:47
116+
Verbazing om Pusic-suggestie: “Kleineerde Wieffer”
11:30
208+
‘TV-exit voor Wilfred Genee’
11:16
21+
‘Italiaanse top jaagt op Zirkzee’
10:57
222+
‘Verrassende wending voor Roger Schmidt’
10:44
18+
Van de Ven baalt na nieuwe dreun: “Wil ik eigenlijk niet naar kijken”
10:27
147+
‘Ajax laat oog vallen op Zweedse middenvelder’
10:13
35+
Ten Hag doet boekje open over mislopen ‘supertransfer’: “Heeft het al bewezen”
10:00
266+
Geloof in Ajax: “We komen snel terug”
09:54
116+
‘Bom onder Conference League-finale’
09:39
29+
Oranje-international zaait vertwijfeling: “Is geen positie voor hem”
09:24
127+
‘Opvolger Vandaag Inside dient zich aan’
09:09
435+
Driessen loopt he-le-maal leeg over ‘Ajax-tafel’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie