Vraagtekens bij Ajax-positie Timber: “Maar verdedigend…”

Foto: Vraagtekens bij Ajax-positie Timber: “Maar verdedigend…”

Jurriën Timber heeft een slechte beurt gemaakt bij Ruud Gullit en Jan van Halst. Beide voetbalanalisten zijn totaal niet onder de indruk van de verdedigende kwaliteiten van de Ajacied. In uitwedstrijd tegen 1. FC Union Berlin liet de Ajax-verdediger zich kloppen bij de 3-1 door tegenstander Danilho Doekhi, wat volgens beide analisten niet de eerste keer is dat Timber een beslissend duel verloor.

Van Halst stelt in het praatprogramma Ziggo Sport Voetbal Café niet onder de indruk te zijn van de kopkracht van Timber. “Sowieso maakt hij een minder seizoen door, maar het gaat mij om de kopduels.” De voetbalanalist ziet dat het te vaak fout gaat. “Hij is minder groot, maar dan hoef je het nog niet te laten gebeuren. Het gebeurt niet tijdens het koppen, maar in de vier meter daarvoor. Het kan een keer fout gaan, maar niet drie keer in de Champions League.”

Verkeerde positie Timber

Volgens Gullit staat Timber op een positie waar hij niet hoort te staan. “Hij is geen verdediger. Ik heb hem gezien in de jeugd en dat was hij niet. Wie mist Ajax het meest? Martínez, want die knokte en vocht. Timber is een hele goede voetballer, omdat hij vrij uniek en rustig aan de bal is. De opbouw van Ajax heeft dat nodig. Maar verdedigend…”

De oud-international snapt wel waarom Timber in de voorgaande jaren weinig kritiek kreeg. “Omdat de ploeg beter presteerde. Dan valt het niet op.” Gullit ziet waarom de kritiek nu begin toe te nemen. “Het gaat pas opvallen op het moment dat je een tegenstander hebt waarvan de spits even iets beter is dan jij. In de Nederlandse competitie worden ze bijna niet uitgedaagd door spitsen. Door Luuk de Jong, maar dit is weer een hoger niveau.”

Daarnaast is Gullit van mening dat Ajax zich opstelde als slechte verliezers na de uitschakeling in de Europa League. “Ik vind het jammer dat ze niet door zijn, maar de manier waarop ze ermee omgingen… Branie is oké, maar dit is uit de hoogte. Als je denkt dat je veel beter bent, terwijl je komt uit een situatie die helemaal niet zo florissant was, dan denk ik: waar heb je het over? Je overschat jezelf.”

Wint Ajax met 1-3 van Vitesse?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Wat is volgens jou de beste postitie voor Timber?

  • Rechtsback
  • Centrale verdediger
  • Verdedigende middenvelder
355+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie