Voorspelling: wordt Der Klassiker de nekslag voor Bayern München?

Foto: Voorspelling: wordt Der Klassiker de nekslag voor Bayern München?

Het rommelt bij Bayern München. Tijdens de interlandperiode heeft er een machtsverschuiving plaatsgevonden bij de Beierse topclub. Julian Nagelsmann is ontslagen bij Bayern en Thomas Tuchel heeft het vertrouwen gekregen van de directie van Der Rekordmeister. Bij aartsrivaal Borussia Dortmund heerst er daarentegen rust. Edin Terzić lijkt het allemaal onder controle te hebben bij de Schwarzgelben. Dortmund heeft na de vorige speelronde de koppositie van de Bundesliga veroverd en kan nu een klap uitdelen aan Bayern. Welke ploeg weet Der Klassiker te winnen? In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en odds die helpen bij het wedden op de wedstrijd Bayern München – Borussia Dortmund.

Bayern München: teaminfo en vorm

Vlak voor de interlandperiode verloor Bayern München met 2-1 van Bayer Leverkusen in de Bundesliga. Door deze nederlaag werd de ploeg in de competitie ingehaald door Borussia Dortmund. Dit was de druppel voor de directie van FC Hollywood. Julian Nagelsmann stond al langer onder druk bij de ploeg doordat de directie en de trainer niet geweldig door een deur zouden kunnen. Ondanks dat Paris Saint-Germain over twee wedstrijden met 3-0 werd verslagen in de Champions League, moest Nagelsmann vertrekken.

Thomas Tuchel werd een aantal maanden geleden ontslagen bij Chelsea en was dus beschikbaar. De Duitse trainer was in het verleden de trainer van Borussia Dortmund. Hij wordt de achtste trainer die in de Bundesliga zowel Bayern als Dortmund heeft getraind. Het wordt heel interessant om te zien hoe Tuchel gaat spelen tegen Dortmund. Hij heeft weinig tijd, maar bij Chelsea heeft hij laten zien dat hij nauwelijks tijd nodig heeft om te presteren. In Engeland speelde hij doorgaans in een 3-4-2-1 formatie. Eigenlijk is het gissen hoe dit Bayern aan gaat treden tegen Dortmund.

Als er wordt verloren loopt Dortmund uit tot vier punten. Hierna worden er nog acht competitiewedstrijden gespeeld, waardoor alles nog mogelijk is. Al wordt het dan wel lastig voor de club om voor de elfde keer op rij kampioen van Duitsland te worden.

Beide teams scoren niet

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Borussia Dortmund: teaminfo en vorm

Dortmund heeft de koppositie te danken aan een geweldige reeks. In 2023 verloor de ploeg nog geen wedstrijd in de Bundesliga. Er werd gelijkgespeeld tegen Schalke 04, maar de andere negen wedstrijden werden allemaal gewonnen door de ploeg. Edin Terzić heeft het dus goed voor elkaar bij de ploeg. Deze Klassiker lijkt allesbepalend te zijn voor de titel. Dortmund kan op vier punten voorsprong komen bij een overwinning en dat lijken ze met de huidige vorm niet meer weg te gaan geven. Weet Dortmund te winnen in Beieren dan wordt er een reuzenstap richting de eerste titel sinds 2012 gezet.

Voor de interlandperiode wist Dortmund met 6-1 van FC Köln te winnen. Marco Reus en Sébastien Haller scoordem beide twee doelpunten in deze wedstrijd terwijl Donyell Malen met twee assists en een doelpunt ook belangrijk was. Een aderlating voor Borussia Dortmund is de afwezigheid van Julian Brandt. De Duitse aanvallende middenvelder verkeerde in een geweldige vorm, maar raakte een aantal weken geleden geblesseerd. Verder kampt Karim Adeyemi ook met wat pijntjes waardoor het onwaarschijnlijk is dat hij tegen Bayern in de basis zal staan.

Met Jude Bellingham heeft Dortmund natuurlijk een geweldig wapen in handen. De Engelsman is de verbinding tussen de verdediging en de aanval van de ploeg. Daarnaast is hij in 34 wedstrijden goed voor tien doelpunten en zes assists voor Dortmund.

Sébastien Haller scoort

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Onderlinge resultaten

De afgelopen jaren was Bayern München de bovenliggende partij in Der Klassieker. Acht van de afgelopen negen ontmoetingen werden gewonnen door Bayern München, de andere wedstrijd eindigde in een gelijkspel. Dortmund wist in de Supercup van 2019 voor het laatst te winnen van Bayern München. Eerder dit seizoen eindigde de wedstrijd in een 2-2. Bayern kwam op een 0-2 voorsprong en leek het duel te gaan winnen. Dortmund kwam nog terug en Anthony Modeste wist uiteindelijk in de negentigste minuut de gelijkmaker binnen te werken. De laatste keer dat Dortmund in München wist te winnen was Thomas Tuchel nog de trainer van BVB.

Wedtip Bayern München – Borussia Dortmund

Bij de bookmakers is Bayern ondanks het ontslag van Nagelsmann nog altijd de grote favoriet voor dit duel. De selectie van Bayern is op papier sterker vergeleken met de selectie van Dortmund. Het is alleen de vraag wat Tuchel in een aantal dagen heeft kunnen bereiken met Bayern. Dortmund is daarentegen in topvorm, daarom de tip: wedden op ‘Borussia Dortmund wint’. Deze weddenschap heeft een odd van 6.00 bij bet365.

Borussia Dortmund wint

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

*Odds zijn ingevoerd en gecontroleerd op het moment van schrijven en kunnen veranderen na publicatie.

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie