Voorspelling: Wat kan United tegen Aston Villa en blijft Arsenal in het spoor van Liverpool?

Foto: Voorspelling: Wat kan United tegen Aston Villa en blijft Arsenal in het spoor van Liverpool?

Alles is nog mogelijk in de Premier League. Tussen de koploper en de nummer vier zitten momenteel vijf punten. Arsenal en Aston Villa doen beide nog volop mee in de titelstrijd en moeten het deze speelronde opnemen tegen sterke tegenstanders. Arsenal heeft een Londens onderonsje terwijl Villa bezoek krijgt van The Red Devils. Wie weten er te winnen? In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en odds die helpen bij het wedden op West Ham United – Arsenal en Aston Villa – Manchester United.

West Ham United – Arsenal

The Hammers wisten afgelopen seizoen onder leiding van David Moyes de Conference League te winnen. Dit seizoen doet Moyes het wederom goed. West Ham staat op de zevende plaats. De ploeg staat boven clubs als Newcastle, Brighton en Chelsea. Dit is onder andere te danken aan de oud-Ajacieden Mohammed Kudus en Edson Álvarez. De twee kwamen deze zomer over vanuit Amsterdam en lijken de juiste keuze te hebben gemaakt. Zowel Kudus als Álvarez spelen zich in de kijker van de Engelse topclubs als ze zo blijven presteren.

In de afgelopen speelrondes ging het echter iets minder bij de ploeg. De laatste overwinning dateert van 28 december. Sindsdien werd er gelijkgespeeld tegen Brighton & Hove Albion (0-0), Sheffield United (2-2), Bournemouth (1-1) en verloren van Manchester United (3-0). Dat West Ham even in een mindere fase zit is niet heel gek. Spelmaker en sterspeler Lucas Paquetá ligt er al een tijdje uit met een blessure. Naast het gemis van de Braziliaan waren Nafey Aguard en Kudus vertrokken naar de Afrika Cup. Met Paquetá en Kudus miste Moyes twee van zijn meest creatieve spelers.

Arsenal begon echt fantastisch aan het seizoen. Tot eind december stonden The Gunners aan kop in de Premier League. Door drie mindere resultaten tegen Liverpool (1-1), West Ham (0-2) en Fulham (2-1) zakte de club iets weg op de ranglijst. Hierdoor bedraagt de achterstand op koploper Liverpool momenteel twee punten. Arsenal doet dus nog zeker mee in de titelstrijd en moet blijven winnen om het Liverpool, Manchester City en underdog Aston Villa moeilijk te maken.

Afgelopen speelronde nam Arsenal het op tegen Liverpool. Deze wedstrijd werd met 3-1 gewonnen door de ploeg uit Londen. Bukayo Saka, Gabriel Martinelli en Leandro Trossard waren de doelpuntenmakers aan de kant van Arsenal. De buitenspelers uit de ploeg van trainer Mikel Arteta hebben een belangrijke rol. De oefenmeester heeft geen scorende spits in de selectie rondlopen, waardoor de doelpunten vooral van de flanken moeten komen. Met 8 doelpunten en 8 assists is Saka de belangrijkste speler van Arsenal als het gaat om de doelpunten. De Engelsman is topscorer en de belangrijkste aangever van zijn ploeg.

Wedtip West Ham United – Arsenal

In december wist West Ham nog met 0-2 te winnen van Arsenal. Een stunt zoals toen lijkt nu minder in verschiet te zitten. Arsenal wist de laatste drie keer te winnen, terwijl West Ham in een negatieve spiraal lijkt te zitten. Omdat Arsenal moeite lijkt te hebben met het maken van doelpunten is de tip: wedden op ‘Minder dan 2.5 doelpunten’. Deze weddenschap heeft een odd van 2.25 bij Unibet.

Minder dan 2.5 doelpunten

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Aston Villa – Manchester United

Sinds Unai Emery vorig seizoen de leiding heeft gekregen bij Aston Villa is de sfeer bij de club compleet omgeschakeld. Van een degradatiekandidaat heeft Emery er een topploeg van weten te maken. Het speciale is dat hij dit doet met spelers die niet direct tot de verbeelding spreken. Natuurlijk zijn het stuk voor stuk goede spelers, maar qua namen zijn er clubs in Engeland die een betere selectie hebben. Emery weet uit elke speler echter het beste te halen en doet het daardoor geweldig.

Na 23 speelrondes staat Villa vierde in de Premier League. Liverpool staat nu vijf punten voor en een titel is ver weg, maar het kan wel. De club is erg sterk in het eigen stadion. In de Premier League verspeelde Villa pas twee keer punten in eigen huis. Er werd eens gelijkgespeeld tegen Sheffield United en verloren van Newcastle, maar verder werd er telkens gewonnen op Villa Park. Afgelopen woensdagavond nam de ploeg van Emery het in de FA Cup op tegen Chelsea. De ploeg uit Londen was met 1-3 te sterk.

Manchester United is misschien wel de grootste club van Engeland en dat is vooral te merken aan de aandacht die de ploeg en trainer Erik ten Hag krijgen. Op het moment dat er twee á drie wedstrijden niet wordt gepresteerd staat de oefenmeester direct onder druk. Tot op het heden heeft Ten Hag telkens het tegendeel kunnen bewijzen. Ook nu lijkt hij het weer op de rit te hebben gekregen na een mindere periode. In december werd er drie keer op rij niet gewonnen en kreeg Ten Hag veel over zich heen.

De laatste twee wedstrijden in de Premier League zorgen voor hoop bij de fans. Tegen Wolverhampton werd er in een spektakelstuk met 3-4 gewonnen en afgelopen speelronde was de ploeg met 3-0 te sterk voor West Ham. De fans krijgen hoop doordat de talentvolle spelers nu presteren. Rasmus Højlund lijkt eindelijk te weten wat scoren is en was in de afgelopen wedstrijden belangrijk met goals en assists. Verder doet Alejandro Garnacho het goed, maar de fans zijn helemaal in extase door de prestaties van Kobbie Mainoo. De 18-jarige middenvelder heeft de harten van de fans veroverd en hij doet dat met uitstekend spel. Met Mainoo heeft Ten Hag er een uitstekende speler bij die het spel naar een hoger niveau tilt.

Wedtip Aston Villa – Manchester United

Eerder dit seizoen won United met 3-2 van Villa. The Red Devils zullen frisser aan deze wedstrijd verschijnen omdat de club niet heeft te hoeven voetballen in een midweekse wedstrijd. De vorm van United lijkt momenteel ook iets beter te zijn vergeleken met Villa. Onze voorspelling is daarom wedden op het eindresultaat ‘Manchester United wint’. Deze weddenschap heeft een odd van 3.10 bij Unibet.

Manchester United wint

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie