Voorspelling: wat kan de top drie in de Eredivisie?

Foto: Voorspelling: wat kan de top drie in de Eredivisie?

Er zitten slechts vijf punten tussen koploper Feyenoord en nummer drie AZ. Ajax staat er zelfs nog tussen. De Eredivisie zit nog vol spanning en elk punt kan uiteindelijk beslissend zijn. Weet de top drie te winnen in deze speelronde of gaat een club punten verspillen? In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en odds die helpen bij het wedden op de wedstrijden AZ – Cambuur, Fortuna Sittard – Feyenoord en Vitesse – Ajax.

AZ Alkmaar – Cambuur

AZ is momenteel de nummer drie van de Eredivisie. De Alkmaarders zijn sterk uit de winterstop gekomen. In de laatste acht Eredivisie-duels verloor AZ alleen van Feyenoord. Door deze sterke reeks is de club van de vierde naar de derde plek geklommen en is de achterstand op Feyenoord minder geworden. Afgelopen competitiewedstrijd verloor AZ met 2-1 van Feyenoord. De ploeg kwam op voorsprong door een eigen doelpunt van Javairô Dilrosun. Uiteindelijk hebben de spelers van AZ de overwinning weggegooid in de laatste minuten van de eerste en tweede helft. Feyenoord wist namelijk in de extra tijd van de eerste én tweede helft te scoren.

Cambuur is nog altijd de hekkensluiter van de Eredivisie. In de laatste vijf wedstrijden wist Cambuur slechts vier punten te pakken. Als de ploeg degradatie wil ontlopen dan moet er echt iets gaan gebeuren. Het voordeel van Cambuur is dat de nummer zestien slechts vijf punten meer heeft. De club staat laatste in de Eredivisie, maar de degradatie kan nog worden voorkomen als er genoeg punten worden gesprokkeld in de komende twaalf wedstrijden. De defensieve cijfers van Cambuur zijn eigenlijk prima dit seizoen. Er zijn vier ploegen die meer doelpunten tegenkrijgen dan de club. Vooral in aanvallend opzicht komt Cambuur tekort. Er is namelijk pas twaalf keer gescoord dit seizoen en dat is simpelweg te weinig.

Wedtip AZ – Cambuur

Ondanks dat AZ vorige speelronde verloor blijft de club in een goede vorm. Over Cambuur kan dat daarentegen niet worden gezegd. Het is dan ook geen verrassing dat AZ de duidelijke favoriet is voor deze wedstrijd. De club scoort de laatste weken vrij gemakkelijk. Daarom de tip: wedden op ‘AZ wint met handicap -1’. Deze weddenschap heeft een odd van 1.72 bij bet365.

AZ wint met handicap -1

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Fortuna Sittard – Feyenoord

Fortuna begon natuurlijk dramatisch aan het seizoen, maar sinds trainer Julio Velázquez er is gaat alles beter. De Spanjaard is erg aanwezig aan de zijlijn bij Fortuna. Niet iedereen is het eens met deze manier van werken, maar het werkt wel bij Fortuna. Er werd slechts één wedstrijd verloren door de ploeg in de laatste vijf Eredivisie-duels. Alleen RKC (3-1) was te sterk, verder werden Heerenveen (2-0), Cambuur (1-2) en FC Emmen (0-1) verslagen. Door deze sterke reeks is de club uit Sittard naar de elfde plaats van de Eredivisie geklommen.

Voor koploper Feyenoord komen er een aantal spannende weken aan. In de afgelopen weken nam de club het op tegen PSV, AZ, Ajax en FC Twente. Feyenoord staat na deze belangrijke wedstrijden nog altijd eerste in de Eredivisie. In de komende twaalf competitiewedstrijden moet Feyenoord het alleen nog maar tegen Ajax opnemen. Verder hebben de Rotterdammers alle topteams al gehad. De spelers zullen er bij moeten blijven met het hoofd om elke wedstrijd weer geconcentreerd aan de start te staan. In de laatste weken komen de overwinningen niet super makkelijk bij Feyenoord, maar er wordt wel gewonnen en dat is wat telt.

Onze voorspelling

Feyenoord is natuurlijk de favoriet voor dit duel. Eerder dit seizoen eindigde deze wedstrijd in een gelijkspel. Fortuna is geen makkelijke ploeg om tegen te spelen. De Limburgse ploeg gooit het achterin dicht en gokt dan op de kansen die via de counters zullen ontstaan. Daarom is onze voorspelling ‘Beide teams scoren‘. Deze weddenschap heeft een odd van 1.82 bij BetCity.

No Operators Found

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Vitesse – Ajax

Onder leiding van Phillip Cocu heeft Vitesse een stabiel niveau bereikt. Dit niveau komt nog niet in de buurt van het niveau van de afgelopen twee seizoenen, maar de club lijkt in ieder geval degradatie te ontlopen. In de laatste vijf duels wist de ploeg uiteindelijk acht punten te pakken. Er wordt de laatste tijd weinig verloren door Vitesse en dat is een uitstekende stap vooruit. Daarentegen wordt er ook niet altijd gewonnen, maar een gelijkspel levert toch weer een kostbaar punt op. Eerder dit seizoen speelde Vitesse nog met 2-2 gelijk tegen Ajax.

Ajax nam het midweeks op tegen Union Berlin in de Europa League. De uitwedstrijd werd met 3-1 verloren waardoor de ploeg nu al is uitgeschakeld in Europa. Voor John Heitinga is het zijn eerste nederlaag sinds zijn aanstelling. De competitiewedstrijden werden overtuigd gewonnen door Ajax, maar tegen een echte stugge tegenstander als Union komt naar voren dat dit Ajax nog niet zo ver is als in voorgaande seizoenen. Het enige voordeel dat Ajax wellicht heeft vergeleken met AZ en Feyenoord is dat de club zich nu kan richten op de Eredivisie terwijl de andere teams de krachten nog moeten verdelen over verschillende competities.

De laatste vier wedstrijden wist Ajax dus allemaal te winnen in de Eredivisie. Daardoor staat de club nu slechts drie punten achter op koploper Feyenoord. In deze vier wedstrijden kreeg Ajax slechts twee doelpunten tegen en scoorde de ploeg in totaal vijftien keer. Als het uiteindelijk op doelsaldo uit moet komen in de competitie dan heeft Ajax daar uitstekende papieren voor.

Voorspelling Vitesse – Ajax

Ondanks de nederlaag tegen Union Berlin is Ajax nog altijd de favoriet voor deze wedstrijd. De Amsterdammers hebben het net in de laatste Eredivisiewedstrijden vaak weten te vinden. Vitesse lijkt het volgende slachtoffer van de ploeg van Heitinga te worden. Onze voorspelling voor dit duel is: ‘Meer dan 3.5 doelpunten’. Deze weddenschap heeft een odd van 2.37 bij bet365.

Meer dan 3.5 doelpunten

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie