Voorspelling: Manchester ziet zowel City als United doordeweeks in actie komen

Foto: Voorspelling: Manchester ziet zowel City als United doordeweeks in actie komen

Waar de een zich inmiddels de favoriet voor het kampioenschap mag noemen, gaat de ander nog vol aan de bak voor de derde plek. Het kan een mooi seizoenseinde worden in Manchester. In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en odds die helpen bij het wedden op Manchester City – West Ham United en Brighton & Hove Albion – Manchester United.

Manchester City West Ham United

Het werd een mooi weekend voor Erling Haaland. De Noorse superspits opende de score tegen Fulham (2-1-winst) en kwam zodoende op vijftig officiële doelpunten dit seizoen, wat een speler van een Engelse club inde afgelopen 92 jaar niet was gelukt. Daarnaast evenaarde hij het record van 34 Premier League-goals in één seizoen van Andy Cole en Alan Shearer. Nog eentje erbij en hij heeft het record alleen in handen.

Manchester City mag zich koploper noemen met niet alleen een punt voorsprong, maar ook nog een wedstrijd tegoed ten opzichte van Arsenal. Van de laatste elf competitieduels werden er tien gewonnen en één gelijkgespeeld. Het meespelen van Nathan Aké en Kevin De Bruyne is hoogst onzeker. Hierdoor mogen Manuel Akanji en Julián Álvarez weer uitkijken naar een basisplaats.

West Ham United kreeg een tijd geleden weer wat ademruimte, toen in een periode van drie duels zeven punten werden gehaald. Tussen zeges op Fulham (0-1) en Bournemouth (0-4) door werd met 2-2 gelijkgespeeld tegen de koploper van dat moment, Arsenal. Dit leek een einde te maken aan de degradatie-angsten voor de Londense club. Sindsdien is het echter niet per se beter gegaan.

Liverpool was met 1-2 te sterk, maar vooral de 4-3-nederlaag bij Crystal Palace zal pijn doen. De nummers zestien tot en met negentien pakten wel punten in twee duels en liepen dus in op West Ham. De ploeg van coach David Moyes staat acht punten voor op de degradatiezone. Hij kan niet beschikken over Gianluca Scamacca, terwijl ook Kurt Zouma er niet bij lijkt te zijn. Angelo Ogbonna maakt een grote kans hem te vervangen.

Wedtip Manchester City – West Ham United

Manchester City is natuurlijk de favoriet voor deze wedstrijd, wat niet gek is wanneer de koploper thuis tegen de nummer vijftien speelt. Maar de odd voor een thuiszege is niet zo groot. Daarom de tip: wedden op ‘Erling Haaland scoort’. De Noorse spits is immers geweldig in vorm, en staat op de rand van het competitierecord. Deze weddenschap heeft een odd van 1.47 bij Unibet.

Erling Haaland scoort

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Brighton & Hove Albion – Manchester United

Brighton & Hove Albion is nog steeds een van de grote verrassingen van dit Premier League-seizoen, want de achtste plek in de tussenstand is een erg mooie voor The Seagulls. De stand geeft bovendien een vertekend beeld, want Brighton speelde het minste aantal duels van alle teams. Het heeft minder verliespunten dan de nummers vijf t/m acht en kan bijvoorbeeld dus nog een gooi doen naar het Europa League-ticket van plaats vijf. En dat terwijl in het najaar van 2022 trainer Graham Potter werd weggehaald door Chelsea en Leandro Trossard werd verkocht aan Arsenal in de winterstop. Een grote aankoop werd niet gedaan om de Belg te vervangen.

Roberto De Zerbi is inmiddels aan de leiding bij Brighton en de Italiaan zag zijn team de afgelopen weken wisselend presteren. Na een 1-2 bij Chelsea volgde een 3-1-nederlaag tegen Nottingham Forest. Afgelopen weekend werd Wolverhampton Wanderers met liefst 6-0 verslagen. Tariq Lamptey, Jakub Moder, Jeremy Sarmiento en Adam Lallana zijn er sowieso niet bij, terwijl het ook onzeker is of Joël Veltman in actie kan komen.

Manchester United heeft de laatste tijd de wind weer in de zeilen. Op basis van de laatste vijf wedstrijden presteert alleen koploper en stadsgenoot Manchester City beter. Erik ten Hag en zijn mannen haalden namelijk dertien van de mogelijke vijftien punten in deze fase. Brentford (1-0), Everton (2-0), Nottingham Forest (0-2) en Aston Villa (1-0) werden verslagen, terwijl tegen Tottenham Hotspur met 2-2 werd gelijkgespeeld.

Het beter nemen van de strafschoppen maakte pas het verschil in de halve finale van de FA Cup toen deze twee clubs elkaar tegenkwamen, na een initiële 0-0. Ten Hag moet gaan puzzelen, aangezien naast Tom Heaton, Phil Jones, Donny van de Beek en Alejandro Garnacho vooral Raphaël Varane, Lisandro Martínez en Scott McTominay gemist worden. Luke Shaw kan daardoor weer centraal gaan spelen.

Onze voorspelling

Brighton & Hove Albion is een ploeg die kan verrassen wanneer het als underdog aan een wedstrijd begint. Maar Manchester United heeft de laatste tijd vooral laten zien verdedigend sterk te staan, met vier keer de nul in vijf competitieduels. Onze voorspelling is daarom ‘Manchester United houdt de nul’. Deze weddenschap heeft een odd van 5.50 bij Bet365.

Manchester United houdt de nul

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:14
1+
‘Ten Hag richt pijlen op centrumspits Real Madrid’
22:48
6+
Oranje-international moet geduld hebben voor rentree
22:32
153+
‘Groot Noa Lang-nieuws bij PSV’
22:15
24+
Clubicoon Bayern München spreekt zich uit: “Onmogelijk”
21:46
125+
‘FC Utrecht neemt rigoureus besluit’
21:27
235+
Toptalent kiest voor Ajax: “Geweldig”
21:16
82+
‘Bayern München verrast met nieuwe hoofdtrainer’
20:47
313+
Derksen vreest voor ‘lachwekkend’ besluit Ajax
20:30
81+
‘Xavi blijft bij Barcelona’
20:13
77+
Advocaat laat grote droom uitkomen: “Mega blij”
19:45
369+
‘Feyenoord sluit miljoenendeal met Qatarees bedrijf’
19:29
189+
Henk Spaan haalt keihard uit naar Koeman
19:14
172+
Schouten onthult geheim: “Ik zal dat niet snel doen”
18:52
499+
‘Ajax gaat voor voormalig PSV-target van 15 miljoen’
18:31
54+
Gedrag Vinícius blijft kritiek opleveren: “Mensen proberen je op te naaien”
18:20
92+
Joey Kooij, doe niet zo BAZIG! | Raad van Aad #39
18:10
34+
Excelsior-doelman stopt op 29-jarige leeftijd en richt zich op trainersvak
17:50
105+
Oosting baalt van situatie ‘absolute teamplayer’ Brenet
17:29
98+
‘Ajax-flop maakt prachtige stap in eigen land’
17:08
50+
Kökcü sluit weer aan bij Benfica na verzoenend gesprek met Schmidt
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie