Voorspelling: een lang weekend met twee topaffiches in de Premier League

Foto: Voorspelling: een lang weekend met twee topaffiches in de Premier League

Vier Engelse topclubs staan tegenover elkaar. Hoewel, topclubs, het gaat om de nummers één, vijf, zeven en elf. Zondag en dinsdag staan deze grote affiches op het programma. In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en odds die helpen bij het wedden op Liverpool – Tottenham Hotspur en Arsenal – Chelsea.

Liverpool Tottenham Hotspur

Het blijft een moeizaam seizoen voor Liverpool. Na de eerste seizoenen van Jürgen Klopp, zesde en achtste, ging het een stuk beter. Twee keer vierde en daarna eindigde Liverpool viermaal in de top drie, met in 2020 natuurlijk een landstitel. Nu staat de topploeg op de zevende plaats. Qua verliespunten zou dit de vijfde plek zijn, maar ook dat is onder de verwachtingen voor Klopp en zijn mannen.

Als de goede vorm van de afgelopen weken doorgetrokken wordt, kan er alsnog een mooie eindklassering volgen. Liverpool won namelijk de laatste drie competitiewedstrijden, tegen Leeds United (1-6), Nottingham Forest (3-2) en West Ham United (1-2). Klopp kan geen gebruik maken van Calvin Ramsay, Stefan Bajcetic, Naby Keïta en Roberto Firmino. Ibrahima Konaté is nog niet geheel fit en zal waarschijnlijk niet starten.

Tottenham Hotspur koos voor een ongebruikelijke maatregel. Interimtrainer Cristian Stellini werd de laan uit gestuurd en Ryan Mason neemt het nu over als interiminterimtrainer. De laatste wedstrijd onder leiding van de Italiaan was in een 6-1-nederlaag geëindigd, op bezoek bij Newcastle United. Vooral een snelle achterstand (5-0 na eenentwintig minuten) was erg pijnlijk en betekende dus het einde van Stellini.

Mason leek ook niet zo lekker te beginnen aan zijn job. Tegen Manchester United kwamen de Londenaren al snel op achterstand en daarna zelfs 0-2 achter. In de tweede helft lukte het toch terug te komen naar 2-2. Tottenham moet nog wel de zeilen bijzetten voor een plek in de top vier. Emerson Royal, Rodrigo Bentancur en Yves Bissouma zijn geblesseerd, terwijl Hugo Lloris en Ryan Sessegnon waarschijnlijk ook niet kunnen spelen.

Wedtip Liverpool – Tottenham Hotspur

Na Stellini mag Mason het proberen bij Tottenham, maar ze komen met Liverpool een ploeg tegen die erg in vorm is de laatste tijd. De thuisploeg mag zodoende als favoriet gezien worden voor deze ontmoeting. Daarom de tip: wedden op ‘Liverpool wint’. Deze weddenschap heeft een odd van 1.60 bij Unibet.

Liverpool wint

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Arsenal – Chelsea

Het leek lang niet mis te kunnen gaan; Arsenal zou dit seizoen de eerste landstitel sinds 2004 binnenhalen. De nog jonge trainer Mikel Arteta was met zijn mannen erg goed bezig en de voorsprong op voornamelijk Manchester City was flink opgelopen. Maar de klad kwam er goed in. In een reeks van drie wedstrijden in februari werd maar één punt gepakt.

Daarna herstelde Arsenal zich, maar de Londenaren zijn nu weer minder bezig. Na gelijke spelen tegen Liverpool (2-2), West Ham United (2-2) en Southampton (3-3) werd afgelopen week met 4-1 verloren van Manchester City. Drie spelers zijn niet beschikbaar voor Arteta; William Saliba, Takehiro Tomiyasu en Mohamed Elneny zijn er allemaal door blessures niet bij.

De verkiezing voor doelpunt van de maand april zal geen spannende worden voor Chelsea. Afgelopen maand leverde namelijk één gelijkspel en vijf nederlagen op. Er werd in deze zes wedstrijden alleen door Conor Gallagher gescoord tegen Brighton & Hove Albion, dat alsnog met 1-2 te sterk was. Verder werd er met 0-0 gelijkgespeeld tegen Liverpool en waren Wolverhampton Wanderers (1-0), Real Madrid (2-0 en 0-2) en Brentford (0-2) te sterk.

Dit levert uiteindelijk een elfde plek op in de tussenstand, met zes punten achterstand op de nummer tien en liefst vijftien punten achterstand op de top zes. Maar vier teams hebben minder vaak gescoord in de Premier League. Reece James, Marc Cucurella, Mason Mount en Armando Broja zijn geblesseerd en het is onzeker of Kalidou Koulibaly en Kai Havertz kunnen meespelen.

Onze voorspelling

Arsenal is de laatste tijd niet in vorm, terwijl dit al het gehele seizoen geldt voor Chelsea. Zo’n wedstrijd kan nog wel eens een puntendeling opleveren. Onze voorspelling is daarom ‘gelijkspel’. Deze weddenschap heeft een odd van 4.20 bij Unibet.

Gelijkspel

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie