Voorbeschouwing: Kan Oekraïne verrassen tegen Engeland?

Foto: Voorbeschouwing: Kan Oekraïne verrassen tegen Engeland?

Het EK-voetbal wordt in 2024 gespeeld en de landen kunnen zich in de komende maanden plaatsen voor dit toernooi. In groep C krijgt Engeland bezoek van Oekraïne. Het Engelse nationale team heeft er al een wedstrijd tegen Italië opzitten terwijl Oekraïne rust had. Kunnen de Oekraïners verrassen tegen Engeland? In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en odds die helpen bij het wedden op de wedstrijd Engeland – Oekraïne.

Engeland: teaminfo en vorm

Bij Engeland mocht bondscoach Gareth Southgate na het WK in Qatar blijven zitten. Op het WK werd het land al in de kwartfinale uitgeschakeld en dit was toch wel een domper voor de fans. Er lopen vele Engelse talenten rond op de Europese velden en er mag dan ook meer worden verwacht van het land. De eerstvolgende kans op een prijs is het EK in Duitsland. In de wedstrijd tegen Italië wist Engeland al een eerste stap richting dat EK te zetten. De Italianen zijn namelijk de grootste tegenstanders voor de Engelsen als het om groepswinst gaat. In Italië wist Engeland met 1-2 te winnen.

Declan Rice en Harry Kane waren de doelpuntenmakers aan Engelse kant. Vooral voor Kane was dit een mooi moment. De spits van Tottenham Hotspur is nu topscorer aller tijden van Engeland met 54 treffers. Hij wist Wayne Rooney van de troon te stoten, die 53 keer wist te scoren voor de Three Lions. In de laatste tien minuten van de wedstrijd pakte Luke Shaw kort achter elkaar twee gele kaarten waardoor de linksback van Manchester United geschorst is voor de wedstrijd tegen Oekraïne. Ben Chilwell lijkt zijn plek in te gaan nemen tegen Oekraïne.

Aangezien er slechts twee dagen tussen de twee wedstrijden inzitten is het sowieso de vraag wie er tegen Oekraïne in de basis zullen staan. Gaat Southgate een aantal spelers rust geven of start hij met dezelfde spelers tegen de Oekraïners?

No Operators Found

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Oekraïne: teaminfo en vorm

Groep C bestaat uit vijf landen waardoor er altijd één land is dat geen wedstrijd heeft. Tijdens de eerste speelronde van de EK-kwalificatiewedstrijden had Oekraïne dus rust. Het land was dicht bij het WK voetbal in Qatar, maar wist zich uiteindelijk net niet te plaatsen. In de play-offs van de WK-kwalificatie verloor Oekraïne met 1-0 van Wales. Het opvallende van Oekraïne is dat er in de kwalificatiewedstrijden voor het WK in Qatar geen één keer werd verloren. Zes van de acht wedstrijden eindigden in een gelijkspel en de overige duels werden gewonnen. Ook het sterke Frankrijk kwam niet verder dan een gelijkspel. Oekraïne is geen prettige tegenstander om tegen te spelen.

Nadat het WK niet werd gehaald vertrok bondscoach Oleksandr Petrakov en werd Ruslan Rotan aangesteld. Zelf voetbalde Rotan in het verleden onder andere bij Dinamo Kiev en Dnipro Dnipropetrovsk. In het recentere verleden was hij al trainer van jeugdelftallen van Oekraïne. Tegen Engeland zal Rotan zijn debuut maken als trainer op het hoogste niveau.

In deze wedstrijd zal Oekraïne de nul willen houden om daarna gebruik te kunnen maken van de snelheid van Mykhaylo Mudryk. Hij is namelijk het grootste Oekraïense talent en vertrok in de winter naar Chelsea. Verder heeft Oekraïne met Roman Yaremchuk, Ruslan Malinovskyi, Oleksandr Zinchenko en Vitaliy Mykolenko natuurlijk nog genoeg andere goede spelers rondlopen.

Gelijkspel

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Onderlinge resultaten

Tijdens het EK in 2021 troffen de twee landen elkaar voor het laatst. Engeland wist toen met 0-4 van Oekraïne te winnen en zich te plaatsen voor de halve finale van het EK. Harry Kane was met twee treffers natuurlijk de grote man aan de kant van Engeland. Oekraïne wist in 2009 voor het laatst van Engeland te winnen, deze wedstrijd eindigde in een 1-0 nederlaag voor de Engelsen.

Wedtip Engeland – Oekraïne

Engeland is natuurlijk de favoriet voor dit duel. Tegen Italië liet de ploeg zien dat er niets mis is met het nationale team en dat er serieus rekening met hun moet worden gehouden tijdens het EK in Duitsland. Oekraïne heeft daarentegen nog niet de kans gehad om te laten zien waartoe ze in staat zijn. Het voordeel van Oekraïne is dat ze op donderdag geen wedstrijd hebben gespeeld, waardoor de spelers fitter aan het duel zullen verschijnen. Tip: wedden op ‘Beide teams scoren’. Deze weddenschap heeft een odd van 2.25 bij bet365.

Beide teams scoren

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

*Odds zijn ingevoerd en gecontroleerd op het moment van schrijven en kunnen veranderen na publicatie.

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie