Voorbeschouwing: kan Lazio de soevereine koploper Napoli pijn doen?

Foto: Voorbeschouwing: kan Lazio de soevereine koploper Napoli pijn doen?

Met een voorsprong van achttien punten lijkt de Italiaanse titelstrijd wel beslist. Maar het is wachten op die ene bananenschil die alle spanning weer terugbrengt. Kan Lazio de koploper laten wankelen? In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en odds die helpen bij het wedden op de wedstrijd Napoli – Lazio.

Napoli: teaminfo en vorm

1987 en 1990 waren de twee mooiste Serie A-jaren van Napoli. Toevalligerwijs vielen deze twee seizoenen ook samen met de periode dat Diego Maradona in Zuid-Italië actief was. Nu meer dan dertig jaar later luisteren de nieuwe helden naar de namen Khvitsha Kvaratskhelia en Victor Osimhen. Gaat het deze clublegendes in de dop ook lukken hun team naar de Italiaanse titel te leiden?

Osimhen is ook de laatste periode enorm belangrijk voor zijn team, want hij flikte het om acht competitiewedstrijden op een rij tot scoren te komen en in twee gevallen maakte hij zelfs een dubbelslag. Het zegt genoeg dat de laatste nederlaag (1-0 bij Internazionale) gelijk viel met de laatste wedstrijd waarin Osimhen niet scoorde. Tegen Cremonese (3-0), Sassuolo (0-2) en Empoli (0-2) kwam hij telkens tot exact één goal, net als tussendoor tegen Eintracht Frankfurt in de Champions League: 0-2.

Linksback Mario Rui werd met rood van het veld gestuurd in de laatste competitiewedstrijd en zit een schorsing uit van twee wedstrijden. Mathias Oliveira vervangt hem waarschijnlijk. Ook de geblesseerde Giacomo Raspadori is er niet bij. De kans is groot dat Giovanni Simeone genoegen moet nemen met een plek op de bank, terwijl Eljif Elmas hoopt op een plek in de basisopstelling.

No Operators Found

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Lazio: teaminfo en vorm

Het is voor Lazio weer dezelfde strijd als in zo ongeveer alle seizoenen sinds de titel in de jaargang 1999/00. Het halen van de top vier lukte sindsdien slechts zes keer, voor het laatst in 2020. De laatste twee seizoenen moesten de Romeinen het doen met een zesde en een vijfde plek. Lazio staat op dit moment vierde, en heeft dus de kaarten in handen om er een relatief goed seizoen van te gaan maken. Deze jaargang is voor coach Maurizio Sarri vooral de defensie een belangrijke bouwsteen

In elf uitwedstrijden kreeg Lazio bijvoorbeeld slechts zeven tegentreffers te verduren en in totaal doet alleen Napoli het dit seizoen beter qua tegengoals. Na de 0-2-nederlaag tegen Atalanta Bergamo wisten Sarri en zijn mannen zich te herstellen door tweemaal op rij te winnen. Achtereenvolgens moesten Salernitana (0-2) en Sampdoria (1-0) het afleggen tegen Lazio.

Afgelopen maandag werd er gevreesd voor de deelname van Sergej Milinkovic-Savic en Mattia Zaccagni, maar de twee zouden nu fit genoeg moeten zijn. Pedro kan spelen met een beschermend masker voor zijn gebroken neus. Het meespelen van Alessio Romagnoli is daarentegen nog wel een groot vraagteken, terwijl Nicolo Casale door een schorsing sowieso niet kan aantreden.

No Operators Found

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Onderlinge resultaten

Als we kijken naar het recente onderlinge verleden van deze teams, dan heeft de thuisploeg een enorm groot voordeel, met vijf zeges in de laatste zes ontmoetingen tegenover een enkele nederlaag. Het doelsaldo is met 16-7 dan ook ruim in Napolitaans voordeel. Eerder dit seizoen speelden de twee al tegen elkaar in Rome en destijds was Napoli met 1-2 te sterk.

Wedtip Napoli – Lazio

Lazio is een van de betere ploegen die op dit moment in de achtervolging zijn op Napoli. Maar we kunnen eigenlijk niet voorbij de koploper kijken. De vorm lijkt maar niet te verdwijnen en het is de vraag wie de opmars gaat stoppen. Wij denken dat Lazio dat niet gaat doen. Tip: wedden op ‘Napoli wint’. Deze weddenschap heeft een odd van 1.62 bij Unibet.

Napoli wint

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

1+ Votes

*Odds zijn ingevoerd en gecontroleerd op het moment van schrijven en kunnen veranderen na publicatie.

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie