Voorbeschouwing: de top vier van de Bundesliga neemt het dit weekend tegen elkaar op

Foto: Voorbeschouwing: de top vier van de Bundesliga neemt het dit weekend tegen elkaar op

De spanning in de Bundesliga bereikt het kookpunt, zeker dit weekend. Regerend kampioen Bayern München heeft de koppositie weer in handen gepakt en hoopt zich op te maken voor een nieuwe titel. Nu eerst twee toppers in één speelronde. In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en odds die helpen bij het wedden op SC Freiburg – Bayern München en Borussia Dortmund Union Berlin.

SC Freiburg Bayern München

SC Freiburg weet wel wat het is om te winnen van Bayern München, want dit lukte vijf dagen voor deze competitiewedstrijd ook al, waardoor het team van coach Christian Streich doorbekerde naar de halve finales. De 1-2-zege in München betekent een grotere kans op herhaling van het vorige seizoen, toen de finale gehaald werd, waarin RB Leipzig te sterk was.

Het gaat sowieso goed met Freiburg, ook gezien de vierde plek in de tussenstand. De club is zeven duels op rij ongeslagen maar speelde wel vier keer in vijf wedstrijden gelijk. Philipp Lienhart is nog niet beschikbaar, waardoor Manuel Gulde naast Christian Gunter centraal achterin staat. Daniel-Kofi Kyereh is nog voor de rest van het seizoen geblesseerd.

De bekeruitschakeling is een flinke smet op de eerste weken van Thomas Tuchel als trainer van Bayern München. Maar de week ervoor was er nog een hosannastemming in Zuid-Duitsland, na de 4-2-zege op Borussia Dortmund. Hierdoor werd de eerste plek in de Bundesliga weer veroverd. Met Dortmund op twee punten en Union op vier punten achterstand kunnen er niet meer teveel fouten worden gemaakt.

En de energie moet ook goed verdeeld worden, want tussen alle competitiewedstrijden door moet er ook nog een tweeluik met Manchester City uitgevochten worden. Dayot Upamecano is geschorst, waardoor Alphonso Davies kan terugkeren in de opstelling, Benjamin Pavard centraal uitkomt en João Cancelo naar de rechterkant verhuist.

Wedtip SC Freiburg – Bayern München

Normaliter zou deze ontmoeting geen problemen mogen opleveren voor Bayern München, maar dit seizoen kan het net anders zijn. Freiburg speelt sterk. De nederlaag van afgelopen week zal echter voor revanchegevoelens zorgen bij de regerend kampioen. Daarom de tip: wedden op ‘Bayern München wint’. Deze weddenschap heeft een odd van 1.47 bij Circus.

Bayern München wint

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Borussia Dortmund – Union Berlin

Het was een zeer teleurstellende week voor Borussia Dortmund. Allereerst was er de kans om de koppositie te versterken, maar door een 4-2-nederlaag op bezoek bij Bayern München nam die club juist de eerste plek over. Daarna ging het mis in Leipzig, waar de thuisclub in de DFB-Pokal met 2-0 te sterk was. Hierdoor is er een kans op een prijs verdampt en een andere kans kleiner geworden.

Dit weekend moet dan ook vooral de tweede plek verdedigd worden, want een nederlaag tegen nummer drie Union betekent dat de Berlijners over Dortmund heen wippen in de stand. Jude Bellingham begon op de bank in Leipzig maar zal nu starten, waarschijnlijk in plaats van Salih Özcan. Nico Schlotterbeck, Mateu Morey en Julian Duranville kunnen niet spelen, terwijl Thomas Meunier en Sébastien Haller twijfelgevallen zijn.

Union Berlin is sinds de promotie aan het einde van het seizoen 2018/19 de grote verrassing van het Duitse voetbal. De elfde plek was al een mooie prestatie, maar daarna volgden zelfs een zevende en een vijfde plek. Nu staat Union met nog acht wedstrijden te gaan op de derde plek, maar de concurrentie is groot. Opvallend is dat de Berlijnse club de minste tegengoals heeft van alle Bundesliga-clubs.

Recentelijk werden thuiswedstrijden tegen Eintracht Frankfurt (2-0) en VfB Stuttgart (3-0) overtuigend gewonnen, waarmee Union uitliep op de concurrenten in de strijd om een plek in de top vier. Fredrik Rønnow is weer fit en kan terugkeren onder de lat, terwijl Jérôme Roussillon ook weer kan beginnen. András Schäfer is er niet bij door een blessure, net als Paul Seguin.

Onze voorspelling

Borussia Dortmund beleeft een absolute rampweek en die kan dit weekend nog erger worden. In recente topduels lukt er weinig en dat kan tegen Union Berlin ook gebeuren. Die ploeg is in vorm. Onze voorspelling is daarom ‘Union Berlin wint’. Deze weddenschap heeft een odd van 6.10 bij Unibet.

Union Berlin wint

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

13:20
0+
Vermoedelijke opstelling Ajax: Van ‘t Schip wijzigt eenmaal
13:02
17+
Özcan Akyol heeft ‘wederzijdse teringhekel’ aan VI-tafelgast
12:47
6+
Bruma: “Dat is misschien mijn wildste verhaal”
12:33
65+
Kroes: “Ik zou hem heel graag terug willen hebben bij Ajax”
12:17
116+
Derksen haalt in VI uit naar bargast: ‘Jij verdient tonnen’
12:00
55+
Mysterie Viktor Fischer: underground en depressie na Ajax-tijd
11:43
0+
‘Opvolger Pioli bij AC Milan lijkt bekend’
11:25
30+
‘Real Madrid verlengd contract van drie dertigers’
11:00
48+
‘Manchester United heeft opvolger Varane gevonden’
10:38
355+
Kroes kraakt beleid Mislintat en wijst spelers aan die niet mogen vertrekken
10:25
49+
Jahanbakhsh kon in 2020 naar PSV: “Ze moesten eerst spelers verkopen”
10:15
152+
Te dikke voetballer in de Champions League finale?
10:00
38+
Moest PSV naar Ibiza gaan? | Vraag van Aad
09:32
78+
‘Terugkeer Zirkzee uitgesloten’
09:06
146+
Ajax heeft vakidioot nodig volgens Alex Kroes
08:51
143+
‘Ajax zet vaart achter aantrekken Farioli’
08:40
25+
Nederland was geen optie voor Lijnders: ‘Ik wilde in het buitenland blijven’
08:24
117+
Alex Kroes terug bij Ajax: “Ik kan me volle bak op het voetbalgedeelte focussen”
23:43
259+
‘Dit is waarom Zirkzee niet naar het EK gaat’
23:29
120+
Nachtmerrie Marten de Roon komt uit
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie