Voorbeschouwing: de nummers twee en drie van Spanje in een directe strijd

Foto: Voorbeschouwing: de nummers twee en drie van Spanje in een directe strijd

De jacht op koploper FC Barcelona duurt voort in Spanje. De eerste achtervolgers zijn Real Madrid (op drie punten) en Real Sociedad (op zes punten). Minimaal een van deze ploegen gaat puntverlies lijden, aangezien ze tegenover elkaar staan deze zondag. In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en odds die helpen bij het wedden op de wedstrijd Real Madrid – Real Sociedad.

Real Madrid: teaminfo en vorm

Het is voor Real Madrid even wennen, maar de club is in achtervolging op de rivalen van FC Barcelona. Die club staat sinds twee weken geleden drie punten voor in de strijd om de Spaanse landstitel. En aangezien beide clubs niet veel punten laten liggen is het lastig om nu al op achterstand te staan. Er is nog kans op meer prijzen, want ook de Champions League en Copa del Rey zijn nog prooien.

In die laatste competitie moest Real diep gaan afgelopen week. Tegen stadsgenoot Atlético werd pas elf minuten voor tijd de gelijkmaker gemaakt, waarna in de verlenging met 3-1 gewonnen werd. Na de recente 1-3-nederlaag tegen Barcelona in de strijd om de Supercopa is dat een opsteker. Opvallend genoeg hield Real in zeven thuiswedstrijden in de competitie nog geen enkele keer de nul, maar scoorde het wel telkens.

Ook dit weekend zijn Ferland Mendy en Lucas Vázquez door blessureleed onbeschikbaar, terwijl Dani Carvajal, Aurélien Tchouaméni en Eden Hazard waarschijnlijk ook niet kunnen gaan spelen. Daardoor wordt het nog flink puzzelen, vooral op de backposities. Een centrumverdediger als David Alaba, Éder Militão of Nacho Fernández kan zomaar als back gaan spelen.

Beide teams scoren

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Real Sociedad: teaminfo en vorm

Real Sociedad sloot de periode voor het WK af met twee overwinningen, welke erg welkom waren na een reeks van drie duels op een rij zonder overwinning daarvoor. Maar sinds het WK heeft de club uit San Sebastián de wind flink in de zeilen. Zo werd in de competitie sinds de herstart eind december achtereenvolgens gewonnen van Osasuna (2-0), Almería (0-2), Athletic Bilbao (3-1) en Rayo Vallecano (0-2).

Ook in de Copa del Rey werden successen geboekt. Daar vonden Coria (0-5), Logroñes (0-1) en Mallorca (1-0) hun Waterloo tegen Real Sociedad. Maar aan die reeks van zeven overwinningen op een rij kwam afgelopen week een einde, toen FC Barcelona met 1-0 te sterk was in de beker. In deze reeks van acht wedstrijden wist de ploeg van coach Imanol Alguacil ook zes keer de nul te houden.

Met Martín Merquelanz, Mikel Merino, David Silva en Umar Sadiq is het lijstje afwezigen al flink, terwijl ook Álex Sola, Ander Guevara, Andoni Gorosabel, Jon Pacheco en Momo Cho nog vraagtekens zijn. Zij zitten met lichte blessures en zouden mogelijk nog in actie kunnen komen. Voorin zullen Alexander Sørloth en Mikel Oyarzabal een belangrijk duo vormen.

No Operators Found

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Wedtip Real Madrid – Real Sociedad

Het belooft een spannende wedstrijd te worden, want de thuisploeg is normaliter de favoriet maar nu wel minder in vorm. Real Madrid verloor twee keer in de laatste vijf duels, terwijl Real Sociedad de enige ploeg in de Spaanse competitie is die al vijf wedstrijden op rij zonder puntverlies is. We geven de bezoekers dus wel een kans op een resultaat. Tip: wedden op ‘Real Sociedad wint of speelt gelijk’. Deze weddenschap heeft een odd van 2.20 bij Unibet.

Real Sociedad wint of speelt gelijk

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

2+ Votes

*Odds zijn ingevoerd en gecontroleerd op het moment van schrijven en kunnen veranderen na publicatie.

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:44
12+
Bayern München trekt grens: “Kan niet wachten tot Sint-juttemis”
23:29
44+
‘Ajax had Henderson helemaal niet nodig’
23:14
8+
‘Ten Hag richt pijlen op centrumspits Real Madrid’
22:48
12+
Oranje-international moet geduld hebben voor rentree
22:32
262+
‘Groot Noa Lang-nieuws bij PSV’
22:15
34+
Clubicoon Bayern München spreekt zich uit: “Onmogelijk”
21:46
157+
‘FC Utrecht neemt rigoureus besluit’
21:27
300+
Toptalent kiest voor Ajax: “Geweldig”
21:16
110+
‘Bayern München verrast met nieuwe hoofdtrainer’
20:47
353+
Derksen vreest voor ‘lachwekkend’ besluit Ajax
20:30
93+
‘Xavi blijft bij Barcelona’
20:13
82+
Advocaat laat grote droom uitkomen: “Mega blij”
19:45
399+
‘Feyenoord sluit miljoenendeal met Qatarees bedrijf’
19:29
215+
Henk Spaan haalt keihard uit naar Koeman
19:14
185+
Schouten onthult geheim: “Ik zal dat niet snel doen”
18:52
536+
‘Ajax gaat voor voormalig PSV-target van 15 miljoen’
18:31
56+
Gedrag Vinícius blijft kritiek opleveren: “Mensen proberen je op te naaien”
18:20
92+
Joey Kooij, doe niet zo BAZIG! | Raad van Aad #39
18:10
36+
Excelsior-doelman stopt op 29-jarige leeftijd en richt zich op trainersvak
17:50
108+
Oosting baalt van situatie ‘absolute teamplayer’ Brenet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie