Voorbeschouwing: climax tussen Ajax en PSV in strijd om tweede plaats

Foto: Voorbeschouwing: climax tussen Ajax en PSV in strijd om tweede plaats

De laatste speelronde van het seizoen staat dan eindelijk voor de deur. Op zondag spelen alle achttien Eredivisieploegen tegelijkertijd hun wedstrijd. Met nog maar één wedstrijd te spelen zijn er nog een aantal belangrijke positiewisselingen mogelijk. Op Feyenoord na kan de gehele top vier van de Eredivisie nog van plek wisselen. Ajax en PSV strijden om de voorronde van de Champions League, terwijl AZ nog hoopt derde te worden om zo de play-offs voor Europa te ontlopen. In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en odds die helpen bij het wedden op de wedstrijden FC Twente – Ajax, AZ – PSV en Feyenoord – Vitesse.

FC Twente – Ajax

Twente is bezig aan een goed seizoen. De club begon uitstekend en de ploeg van Ron Jans staat eigenlijk al het hele seizoen vijfde. Op een gegeven moment leek een top vier klassering er zelfs in te zitten, maar door puntenverlies in februari liepen de Nederlandse topclubs uit. Voor FC Twente zelf staat er dan ook niks op het spel voor deze wedstrijd. Een overwinning op Ajax is echter een geweldiger afsluiter van dit mooie seizoen voor De Tukkers.

De laatste drie wedstrijden bevindt FC Twente zich ook nog eens in een geweldige vorm. De club won gemakkelijk van FC Emmen (0-3), NEC (4-0) en RKC Waalwijk (0-5). Het opvallende aan deze grote uitslagen is dat er bij Twente niet één iemand is die veel scoort. De doelpunten worden over de gehele selectie uitgesmeerd. Er zijn dan ook zes spelers met zes of meer doelpunten dit seizoen.

Ajax moet winnen van Twente en hopen op een misstap van PSV. De ploeg van John Heitinga staat derde in de Eredivisie en kan bij een eigen overwinning en nederlaag van PSV nog tweede worden. Met een tweede plaats heb je als club recht op de voorronde van de Champions League. Bij een derde plaats staat de Europa League te wachten voor Ajax. Ondertussen moeten de Amsterdammers ook nog naar achteren kijken, bij een nederlaag kan AZ de club nog voorbij en wordt Ajax vierde. Dat zou de laagste notering zijn voor de ploeg sinds 2006.

De laatste twee wedstrijden werden gewonnen door Ajax, maar het ging niet altijd gemakkelijk. FC Utrecht werd met 3-1 opzijgezet, maar tegen FC Groningen (2-3) had Ajax het best lastig. Met Twente treft de club een sterke tegenstander. Eerder dit seizoen eindigde deze ontmoeting nog in een doelpuntloos gelijkspel.

Wedtip FC Twente – Ajax

Ajax moet deze wedstrijd winnen mocht de ploeg volgend jaar nog in de Champions League uit willen komen. Met FC Twente treffen de Amsterdammers een irritante tegenstander. De Tukkers zijn in vorm en hebben een stugge ploeg om tegen te spelen. Beide ploegen scoren wel gemakkelijk dit seizoen, daarom de tip: wedden op ‘Meer dan 2.5 doelpunten’. Deze weddenschap heeft een odd van 1.48 bij BetCity.

No Operators Found

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

AZ – PSV

De club van Pascal Jansen heeft nog altijd kansen om derde te worden in de Eredivisie. Momenteel is de achterstand op Ajax twee punten, waardoor AZ bij een overwinning van zichzelf en een nederlaag van Ajax dus over de Amsterdammers heen kan gaan. Om dit voor elkaar te krijgen moet AZ dus wel nog winnen van PSV. Dit zal een enorme opdracht worden aangezien de Eindhovenaren eigenlijk ook niet mogen verliezen.

In de laatste twee wedstrijden wist AZ met 5-1 van FC Emmen en met 0-3 van NEC te winnen. Door deze goede resultaten zal het team uit Alkmaar met vertrouwen naar de wedstrijd tegen PSV toeleven. In deze topwedstrijd moet AZ hopen op een goede dag van Vangelis Pavlidis. De Griekse spits is dit seizoen al bij twintig doelpunten betrokken geweest met twaalf goals en acht assists.

De Eindhovenaren staan nu tweede in de Eredivisie en bij een gelijkspel of overwinning is de club zeker van de voorronde van de Champions League. Bij een nederlaag kan het zo zijn dat Ajax nog over PSV heen gaat in de competitie. Voor PSV is het dan ook erg belangrijk dat er niet wordt verloren van AZ. Dit zal geen gemakkelijke opgave worden. Ruud van Nistelrooij is deze week opgestapt als hoofdtrainer van PSV, waardoor Fred Rutten nu de waarnemende trainer is geworden. Het is nog maar de vraag hoe PSV voor de dag gaat komen zonder Van Nistelrooij.

Rutten kan wel bouwen op de resultaten van de afgelopen maanden. De laatste nederlaag in de Eredivisie dateert van 24 januari. De laatste wedstrijd tegen Heerenveen eindigde in een gelijkspel (3-3). Na 58 minuten stond PSV met 1-3 achter en leek de wedstrijd gespeeld, maar de Eindhovenaren gaven niet op en kwamen nog langszij.

Onze voorspelling

Beide ploegen zijn in vorm in de afgelopen weken. Het afscheid van Ruud van Nistelrooij kwam onverwacht en het is de vraag hoe het de selectie beïnvloedt. Bij AZ gaat alles al weken goed en onder Jansen is alles duidelijk. Daarom de voorspelling: wedden op ‘AZ wint’. Deze weddenschap heeft een odd van 2.70 bij Circus.

AZ wint

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Feyenoord – Vitesse

De Rotterdamse club werd een aantal weken kampioen van Nederland. In de laatste wedstrijd van het seizoen heeft Feyenoord dan ook niks om voor te spelen. Toch zullen de spelers van de landskampioen zich in de laatste wedstrijd nog eens willen bewijzen. Dit kan namelijk zomaar de laatste wedstrijd in het shirt van Feyenoord zijn voor spelers als Orkun Kokcü en Lutsharel Geertruida, deze twee zullen het seizoen met glans af willen sluiten.

Verder heeft Feyenoord nog het goede nieuws te vieren dat trainer Arne Slot nog minimaal een jaar bij de ploeg blijft. De succestrainer heeft namelijk bijgetekend bij de Rotterdamse club. Feyenoord verspeelde voor het laatst op 5 februari punten in de Eredivisie. Deze reeks zal de ploeg graag door willen trekken naar het volgende seizoen. In de vorige speelronde werd FC Emmen met 1-3 verslagen. Danilo wist in de laatste tien minuten twee keer te scoren.

Vitesse is bezig met een betekenisloos seizoen in de Eredivisie. De Arnhemse ploeg begon dramatisch aan het seizoen en toen werd Phillip Cocu aangesteld door de directie. Sinds Cocu er zit gaat het iets beter met Vitesse, maar verder dan de twaalfde plaats is de club niet gekomen. Het team kan nog stijgen naar de elfde plaats en zakken naar de dertiende plek, maar het maakt uiteindelijk niet zo veel uit waar Vitesse eindigt. Een van de weinige pluspunten van dit seizoen is de doorbraak van Milion Manhoef. De rechtsbuiten is goed voor negen doelpunten en vier assists.

De laatste twee wedstrijden zijn gewonnen door Vitesse. Cambuur is met 2-0 verslagen en daarna werd FC Groningen met 6-0 vernederd. Manhoef was met een hattrick en een assist de man van de wedstrijd tegen Groningen en Melle Meulensteen was met een doelpunt en assist ook belangrijk.

Wedtip Feyenoord – Vitesse

Feyenoord is logischerwijs de favoriet voor dit duel. De Rotterdammers zijn in wereldvorm en lijken niet te kunnen verliezen in de laatste maanden. Door deze geweldige reeks is de selectie ook met een grote voorsprong kampioen van Nederland geworden. De goede vorm van Vitesse lijkt geen verandering te kunnen brengen in de ongeslagen status van Feyenoord. Tip: wedden op ‘Feyenoord wint -1’. Deze weddenschap heeft een odd van 1.72 bij bet365.

Feyenoord wint handicap -1

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie