Voorbeschouwing: Arsenal wil titeldroom levend houden tegen stuntploeg Brighton & Hove Albion

Foto: Voorbeschouwing: Arsenal wil titeldroom levend houden tegen stuntploeg Brighton & Hove Albion

Lang leek het een kwestie van tijd tot Arsenal dit seizoen weer het kampioenschap zou pakken. Maar inmiddels is die kans toch enorm geslonken. In een thuiswedstrijd tegen de grote verrassing van dit seizoen moet gewonnen worden om nog te durven dromen. In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en odds die helpen bij het wedden op Arsenal – Brighton & Hove Albion.

Arsenal: teaminfo en vorm

Arsenal heeft het aan zichzelf te wijten dat de kansen op een landstitel enorm geslonken zijn. Na de gelijke spelen tegen Liverpool, West Ham United (beide keren 2-2) en Southampton (3-3) werd namelijk van Manchester City verloren: 4-1. Door deze nederlaag kwamen de Londenaren weer op de tweede plek terecht. De achterstand is één punt, maar koploper City heeft wel een wedstrijd minder gespeeld.

De overwinningen op Chelsea (3-1) en Newcastle United (0-2) gaven weer wat hoop aan de fans van Arsenal. Maar de laatste drie wedstrijden moeten ook gewonnen worden, waarna men moet hopen op een slippertje van de koploper. Het moet vooral komen van de aanvallers van Arsenal, want defensief is het team niet zo sterk. De zege op Newcastle betekende de eerste keer dat Arsenal de nul hield na acht duels waarin dit niet lukte.

En de defensieve problemen worden voor coach Mikel Arteta nog iets groter in voorbereiding op dit duel. Takehiro Tomiyasu was al geblesseerd en ziet nu ook William Saliba en Oleksandr Zinchenko in de lappenmand verdwijnen. Kieran Tierney en Jakub Kiwior moeten die twee vervangen de rest van het seizoen. Verder is ook Mohamed Elneny er niet bij. Leandro Trossard zit tegen zijn oude club waarschijnlijk op de bank.

No Operators Found

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Brighton & Hove Albion: teaminfo en vorm

Bij Brighton & Hove Albion is men niet zo bang voor het vertrek van een sterspeler. Leandro Trossard werd in de winterstop verkocht aan Arsenal en direct stond Kaoru Mitoma klaar om hem te vervangen. Zo werden eerder spelers als Marc Cucurella en Yves Bissouma direct vervangen door Pervis Estupiñán en Felipe Caicedo, die al eerder waren binnengehaald. Jonge spelers worden bij Brighton klaargestoomd om direct klaar te staan wanneer ze nodig zijn.

En coach Roberto De Zerbi, zelf als vervanger van Graham Potter gekomen, behaalt een hoop succes met zijn spelersgroep. Qua verliespunten staat Brighton namelijk op een schitterende zesde plek, met nog wel vijf wedstrijden te gaan. En de laatste tijd is het redelijk wisselvallig. Rondom zeges op Wolverhampton Wanderers (6-0) en Manchester United (1-0) werd namelijk verloren van degradatiekandidaten Nottingham Forest (3-1) en Everton (1-5).

Solly March viel tegen Everton uit met een blessure aan zijn kuit en is na Joël Veltman, Jeremy Sarmiento, Adam Lallana en Jakub Moder de volgende speler van Brighton die door een blessure langs de kant moet toekijken naar zijn team. De Zerbi kan kiezen voor wat frisse krachten. Zo zouden Levi Colwill, Julio Enciso en Evan Ferguson in de basis kunnen verschijnen. Die laatste ten koste van ex-Arsenalspits Danny Welbeck.

Meer dan 2,5 goals

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Onderlinge resultaten

Als we kijken naar het recente onderlinge verleden van deze teams, dan zien we dat de thuisploeg licht in het voordeel is, met drie zeges, een gelijkspel en twee nederlagen in de laatste zes ontmoetingen. Het doelsaldo is met 9-7 dan ook in Londens voordeel. Dit wordt de derde ontmoeting dit seizoen. In de EFL Cup was Brighton in het Emirates Stadium met 1-3 te sterk, maar Arsenal nam in de competitie revanche door met 2-4 te winnen.

Wedtip Arsenal – Brighton & Hove Albion

Brighton boekte mindere resultaten tegen de ploegen onderin, maar staat dit Premier League-seizoen bekend als reuzendoder. Die reputatie hopen ze ook waar te maken in het stadion waar ze de laatste twee keer ook van Arsenal wisten te winnen. Genoeg reden voor vertrouwen in de bezoekers. Tip: wedden op ‘Brighton & Hove Albion wint of speelt gelijk’. Deze weddenschap heeft een odd van 2.16 bij Betcity.

No Operators Found

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

0 Votes

*Odds zijn ingevoerd en gecontroleerd op het moment van schrijven en kunnen veranderen na publicatie.

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie