Vlammend statement Szczesny, die niet tegen Rusland wil spelen

Foto: Vlammend statement Szczesny, die niet tegen Rusland wil spelen

In navolging van Robert Lewandowski heeft ook diens landgenoot Wojciech Szczesny zich vlammend uitgelaten over de Russische invasie in Oekraïne. Om die reden weigert de Poolse nationale ploeg om volgende maand tegen Rusland te spelen in de WK Play Offs.

“Mijn vrouw is geboren in Oekraïne, dus er stroomt Oekraïens bloed door de aderen van mijn zoon. Een deel van onze familie is nog altijd in Oekraïne. De pijn op hun gezichten en de vrees voor hun land deed me realiseren dat ik me niet stil kan houden en doen alsof er niets aan de hand is”, schrijft Szczesny op Instagram. met een foto van de Poolse en de Oekraïense vlag bijgevoegd.

“Op het moment dat Poetin besloot om Oekraïne binnen te vallen, verklaarde hij niet alleen de oorlog aan Oekraïne. Maar ook aan de waarden waar Europa voor staat: vrijheid, onafhankelijkheid en vooral vrede. We zouden op 26 maart tegen Rusland moeten spelen in de play-offs om een WK-ticket. En ondanks dat mijn hart breekt terwijl ik dit schrijf, zal mijn geweten me het niet toelaten om die wedstrijd te spelen.”

De goalie van Juventus besluit: “Je land vertegenwoordigen is de grootste eer in een voetbalcarrière, maar het is nog steeds een keuze. Ik weiger om tegen spelers te spelen die ervoor kiezen om de waarden en principes van Rusland te vertegenwoordigen.”

Lewandowski

Bayern München-spits Robert Lewandowski, de grote ster van Polen, reageerde al op Twitter: “Het is de juiste beslissing. Ik kan me niet een wedstrijd tegen Rusland voorstellen zolang de agressie richting Oekraïne voortduurt. De voetballers en fans van Rusland zijn hier niet verantwoordelijk voor, maar we kunnen niet doen alsof er niets aan de hand is.”

De voetbalbonden van Polen, Zweden en Tsjechië lieten eerder al in een gezamenlijke verklaring weten niet in Rusland te willen spelen in de play-offs. FIFA-voorzitter Gianni Infantino reageerde: “We hebben de brief vlak voor de meeting ontvangen. De eerste wedstrijd is over een maand. Natuurlijk hopen we dat de situatie voor die tijd is opgelost. We monitoren en analyseren de situatie en we nemen een besluit wanneer dat moet.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een bericht gedeeld door Wojciech Szczesny (@wojciech.szczesny1)

 

Denk jij dat er echt een Derde Wereldoorlog uit gaat breken?

  • Ja, dat vrees ik wel..
  • Nee, dat denk ik niet
57+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie