Vitesse-zorgen blijven ondanks late gelijkmaker

De zorgen van Vitesse zijn vrijdagavond opnieuw toegenomen, maar een nederlaag kon worden afgewend. Op eigen veld knokte de Arnhemse formatie zich naar een punt tegen PEC Zwolle: 1-1.

Late gelijkmaker in Gelredome

Vitesse begon gretig aan de tiende speelronde van het Eredivisie-seizoen. Al vroeg in de wedstrijd zorgde Melle Meulensteen voor het eerste gevaar, maar zijn inzet eindigde naast het vijandelijke doel. Kort daarna moest PEC-doelman Jasper Schendelaar ingrijpen om een vrije trap van Mathijs Tielemans onschadelijk te maken.

Na de prima openingsfase zakte het offensief van Vitesse weg. PEC Zwolle kreeg gaandeweg steeds meer controle over de wedstrijd en dat resulteerde zelfs in een voorsprong. Doelman Eloy Room en consorten werden verrast door een uithaal van Younes Namli.

Loon naar werken voor Manhoef

Vitesse probeerde nog voor rust langszij te komen, maar vooral Kacper Kozlowski had zijn vizier niet op scherp staan. In de tweede helft veranderde er weinig aan dat spelbeeld. PEC Zwolle beperkte zich vooral tot tegenhouden en slaagde daar behoorlijk in, al zorgden Marco van Ginkel en Million Manhoef nog wel voor serieus gevaar.

In de 88ste minuut kreeg Vitesse alsnog loon naar werken. Manhoef maakte dan toch de gelijkmaker voor de Arnhemmers, die daarmee op acht punten komen. PEC Zwolle heeft nu elf punten te pakken.

Scoreverloop: 0-1 (25′) Y. Namli, 1-1 (88′) M. Manhoef

Is degradatie een reële dreiging voor Vitesse?