Vitesse is het zat en verlaat Portugal

Foto: Vitesse is het zat en verlaat Portugal

Vitesse keert eerder dan verwacht terug uit Portugal. De selectie en staf zou tot vrijdag 16 december aan de Portugese zuidkust verblijven, maar vanwege de ontstane situatie is besloten om het trainingskamp eerder af te breken.

Vitesse kwam afgelopen dinsdag aan in Portugal, maar al vanaf het begin liep de Arnhemse club tegen beperkingen aan. Mede door de hevige regenval waren de trainingsvelden niet in de juiste conditie. Het oefenduel met Racing Club de Strasbourg Alsace werd vrijdagmiddag al afgelast en vervolgens is besloten om na zondag al te vertrekken.

Trainer Phillip Cocu legt uit: “Het belangrijkste is dat de velden vanwege de aanhoudende regenval in een slechte staat verkeren. De beschadigde velden maken het lastig om goed te trainen. We kunnen ook minder vaak trainen dan we eigenlijk zouden willen. Volgens de weersvoorspellingen gaat er nog weinig veranderen, waardoor het risico dat de volgende oefenwedstrijd (tegen Excelsior, red.) er ook uit zou gaan vrij groot was.”

“Alles bij elkaar opgeteld was dit de juiste beslissing om te nemen”, aldus Cocu, die desondanks van nuttige dagen spreekt. “Wat betreft het samenzijn en de teamontwikkeling hebben we ook een aantal goede en nuttige dagen gehad. Maar de verwachting is dat de omstandigheden nog slechter gaan worden en dan zijn er te weinig redenen om hier nog te blijven.”

AZ Alkmaar
Vitesse
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 7 januari 2023 18:41.

Verstandig?

  • Ja
  • Nee
181+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie